Her şey dahile dahil olamayan apartlar

Her şey dahile dahil olamayan apartlar için çıkış yolu aranıyor -Marmaristeki yatak kapasitesinin yaklaşık yüzde 20sini oluşturan apart oteller, yaygın olarak uygulanan Her şey dahil sistemi nedeniyle kapanma durumuna geldi


MUĞLA (A.A) - Levent Kişi - Türkiyenin gözde turizm merkezlerinden Marmariste otellerde son yıllarda Her şey dahil sisteminin yaygınlaşması nedeniyle küçük apart otellerin kapanma durumuna geldiği bildirildi.
     AA muhabirinin Marmaris Turizm Birliğinden (MARTAB) aldığı bilgiye göre, birliğin kayıtlarında yer alan ilçedeki yaklaşık 50 bin yatak kapasitesinin yüzde 20sini apart oteller oluşturuyor. Turizm sektörü temsilcileri, apart otellerin Marmariste son yıllarda yaygınlaşan her şey dahil sistemini fiziki kapasiteleri nedeniyle uygulayamadıklarını belirtti.
     Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede son dönemlerde yaşanan İngiliz turist sayısındaki azalmadan en fazla küçük otellerin ve apartların etkilendiğini kaydetti.
     Özellikle apartların kurtarılması için önlemler alınması gerektiğine işaret eden İsmail Özbozdağ, Türkiye turizminin bir parçası olarak bizim destinasyonumuzda oluşan konsept değişikliği, yani her şey dahil sisteminin yaygınlaşması en çok apart otellere zarar verdi. Bölgemizde apartlar azımsanmayacak kadar yüksek yatak kapasitesine sahip. Bunların yeniden turizme kazandırılması çok önemli. Apart oteller bizim için önemli bir değer dedi.
    
     -İspanyadaki gibi kırmızı çizgi oluşturulsun önerisi-
    
     Apart otellerin yeniden etkin şekilde turizmde rol alabilmesi için yeni model arayışları içine girilmesi gerektiğini dile getiren Özbozdağ, bu konuda İspanyanın örnek alınabileceğini ifade etti.
     Apartların birleşmesi gerektiğine dikkati çeken Özbozdağ, İspanyada yapılan bir örnek var, onu Marmariste gerçekleştirebiliriz. İspanyada devletin de desteğiyle çok uzun vadeli kredilerle bütün apartlar tek çizgi halinde toplandı. Bir grup apartların hepsini alarak büyük bir yatak kapasitesine sahip olabilir. Apartların restorasyonu için devletin uzun vadeli ve düşük faizli kredi desteği vermesi lazım diye konuştu.
     Düzenlenecek apartlara İspanyadakiler gibi kırmızı çizgi veya flora isimleri verilebileceğini belirten Özbozdağ, aynı konsept ve aynı renkteki apartların A,B,C diye bloklar halinde sıralanabileceğini söyledi. Özbozdağ, apartlarda sunulacak aynı servis kalitesiyle çok önemli turist sayısına hizmet verebileceklerini vurguladı.
     Bu arada Marmariste özellikle 1990lı yıllarda sayıları hızla artan ve artık eskimiş olan birçok apart otelin inşaat sezonu dolayısıyla yenileme çalışması yaptığı, bazılarının butik otele dönüştürüldüğü belirtildi. Bazı apart işletmecilerinin de rekabet şansını arttırabilmek için tesislerini birleştirmek için arayış içinde olduğu öğrenildi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Her şey dahile dahil olamayan apartlar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER