Kartepede Sonbahar fotomaratonuna başvurular başladı

Kartepede Sonbahar fotomaratonuna başvurular başladı


KOCAELİ (A.A) - Kartepe Belediyesince düzenlenen Kartepede Sonbahar fotomaratonuna başvuruların başladığı bildirildi.
     Kartepe Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, başvuruların ilk gününde 60 fotoğraf tutkununun kayıt yaptırdığı belirtilerek, halka açık olan, amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarının katılacağı etkinlikte dereceye giren eserlere çeşitli para ödülleri verileceği kaydedildi.
     Yarışmanın ilçenin tarihsel, kültürel, doğal ve turistik yönlerini ön plana çıkarmak amacıyla düzenlendiği ifade edilen açıklamada, 3 Kasım Cumartesi günü 19.00a kadar kayıt yaptıracak amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarının eserlerini 4 Kasım Pazar günü 01.00e kadar teslim edebileceği vurgulandı.
     Geniş ve özel jüriye sahip fotomaratona Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) tarafından onaylı ve Kocaeli Fotoğraf Sanatı Derneğinin (KASK) katkı verdiği bildirilen açıklamada, şunlar bildirildi:
     Yarışma ile Kartepenin kar dışında sonbaharda sahip olduğu görüntülerin belgelenmesi, bu mevsimde Kartepeden yaşam öğelerinin fotoğrafçıların objektifinden yansımaları amaçlanmakta. Kayıt yaptıran yarışmacıların rumuzları ile ilçede 1-4 Kasım tarihleri arasında yapacağı siyah-beyaz veya renkli, JPEG formatında, büyük boy baskıya elverişli, 300 dpi gibi yüksek çözünürlükte ve kısa kenarı en az 2 bin 500 ve en yüksek sıkıştırma kalitesinde piksel olan eserleri ile ödül almak için deklanşörlerine basmakta.
     Katılımcılar fotomaratona en fazla 5 fotoğrafla katılabilecek, birincilik ödülü 2 bin, ikincilik ödülü bin 500, üçüncülük ödülü bin, mansiyon ödülü ise 500 lira.
    
     Muhabir: Şahin Oktay
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Kartepede Sonbahar fotomaratonuna başvurular başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER