Kendine Değil, Kentine Çalışan Yerel Yönetimler

Kendine Değil, Kentine Çalışan Yerel Yönetimler toplantısı -CHP Genel Sekreteri Tamaylıgil: CHP, Yalovada olduğu gibi tüm Türkiyede iktidar olup Kemal Kılıçdaroğlunu başbakan yapacak. Buna gönülden inanıyorum (Fotoğr


YALOVA (A.A) - CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP, Yalovada olduğu gibi tüm Türkiyede iktidar olup Kemal Kılıçdaroğlunu başbakan yapacak. Buna gönülden inanıyorum dedi.
     CHP Yalova İl Teşkilatınca Raif Dinçkök Kültür Merkezinde düzenlenen Kendine Değil, Kentine Çalışan Yerel Yönetimler toplantısına CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, genel başkan yardımcıları Gürsel Tekin, Umut Oran, Faik Öztrak ve Bülent Tezcan katıldı.
     Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, burada yaptığı konuşmada, hukukun herkes için gerekli olduğunu vurguladı. Karanlık lanetlenmez, karanlığa karşı bir mum yakmak, aydınlığın en önemli gücüdür diyen Tamaylıgil, şöyle konuştu:
     Mustafa Kemal Atatürkün bize emanet ettiği bu cumhuriyete, ülkeye, ülkeyi bugüne kadar getiren ilkelerine sahip çıkacağız. Onun için de Adalet ve Kalkınma Partisi hayaldi gerçek oldu diyor ama bundan sonra her hayali hayal kalacak. Cumhuriyet Halk Partisi, Yalovada olduğu gibi tüm Türkiyede iktidar olup Kemal Kılıçdaroğlunu başbakan yapacak. Buna gönülden inanıyorum.
    
     -Tekin: Kentsel dönüşüm rant yasası-
    
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de partiler arasındaki yerel yönetim anlayışının çok farklı olduğunu ifade etti.
     Kentsel Dönüşüm Yasasına değinen Tekin, şunları kaydetti:
     Bir kentsel dönüşüm yasası çıktı. Hiçbirinizin haberi yok, tam bir ferman, rant yasası. Belediyeler yasası çıktı. Büyükşehir, bütün şehir, günlerce tartışıldı. Belediyeciliğin tam suyunu çıkarttılar. Bir kısmı rahmetli Özal ile başladı. Geri kalan da 2005te bir yasa çıkardılar, bir rant, hırsızlık yasası. Marmarada ve burada çok acı olaylar yaşandı. Deprem oldu. Depremin dönüştürülebilmesi için rahmetli Ecevit dönemindeki iktidar, deprem vergisi çıkardı. Buradaki herkes deprem vergisi ödedi. Ne oldu o deprem vergilerine sordunuz mu hiç- Ne oldu o 55 milyar dolar- Kamu, millet adına milli emlak arazileri de deprem için kullanılacaktı. Var mı Yalovada, onlar nerede şimdi-
     Daha sonra konuşan Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, AK Partinin rakamlarla göz boyadığını iddia ederek, Son 10 yıldır Türkiyede ekonomide yaşadıklarımızın ne adaletle ne de kalkınmayla uzaktan yakından hiçbir ilgisi yok. Son 10 yılda Türkiyenin dış borcu 197, iç borcu 133 milyar dolar artmış dedi.
     CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de konuşmasında, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçalın AK Partiye geçtiğini hatırlatarak, Yalovada kutsal ittifak kurulduğunu ileri sürdü. İnce, şu ifadeleri kullandı:
     Benim solculuğumu beğenmeyip cuma namazına giden CHP il başkanı olmaz diyenler, bugün gitmiş AK Partiye il başkanı olmuş. Benim solculuğumu beğenmeyip kendi gidip AK Partiye üye olanlara sesleniyorum, CHPnin adayını beğenmeyip DP adayı da laiktir diye oy verenlerin vicdanına sesleniyorum, o verdiğimiz oylar, ampule gitti şimdi. Siz de ampule oy verdiniz bunu unutmayın. Yapacağınız bir iş var, bence günah çıkarmalısınız. Ona oy veren bütün dönek solculara sesleniyorum, gelin bu günahınızdan kurtulun.
     Konuşmaların ardından CHPli heyet, partililerle yürüyüşe katıldı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan-İsmail Ersan/Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Kendine Değil, Kentine Çalışan Yerel Yönetimler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER