Kış geldi... Suriye için bir ekmek,

Kış geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası -Konyadaki camilerde toplanan para miktarı 600 bin liraya ulaştı -İl Müftüsü Özbuğday: Sadece tarihi Kapu Camisinde 20 bin lira toplandı (Görüntülü)


KONYA (A.A) - Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Kış Geldi... Suriye için bir ekmek, bir battaniye kampanyası kapsamında camilerde toplanan para miktarının 600 bin liraya ulaştığını söyledi.
     Özbuğday, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müslüman Türk milletinin her zaman mağdurun ve mazlumun yanında olduğunu, Suriyedeki mağdur insanlara da yardım elini uzattığını belirtti.
     Özbuğday, Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından da Suriyedeki mazlumlara yardım elini uzatmak amacıyla Türkiye Diyanet Vakfı ile işbirliği yaparak, 28 Aralık Cuma günü bütün camilerde bir yardım kampanyası açıldı. Bu kampanyaya, halkımızın ilgisi çok fazla olmuştur. Kesin rakam, uzak köy ve kasabalardaki paralar henüz hesaplara aktarılmadığı için alınamadı. Ancak şu ana kadar elde ettiğimiz bilgilere göre, Konyadaki camilerde 600 bin lira civarında para toplanmıştır. Halen de yardımlar gelmeye devam ediyor diye konuştu.
     Halkın bu mağdur insanlara yardım etmeyi dini ve insani bir görev olarak telakki ettiğini dile getiren Müftü Şükrü Özbuğday, İnsanımız yardımlarını esirgemiyor. Sadece tarihi Kapu Camisinde 20 bin lira toplandı. Bu da gerçekten sevindirici bir husustur dedi.
     Yardım eden herkese teşekkür eden Özbuğday, Suriyelilere yardımların devamını dilediğini ifade etti.
    
     Muhabir: Ahmet Akbıyık / Murat Aslan
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Kış geldi... Suriye için bir ekmek, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER