Kış geldi... Suriye için bir ekmek

Kış geldi... Suriye için bir ekmek bir battaniye kampanyası -Konyadan Suriyeye 6 tır yardım malzemesi gönderildi -Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Duman: -Bu yardımlarımızı Şam Alimler Birliğinin denetimde, Suriyenin iç


KONYA (A.A) - Kış geldi... Suriye için bir ekmek bir battaniye kampanyası kapsamında Ribat İnsani Yardım Derneği, Konyadan toplanan 6 tır dolusu yardım malzemesini Suriyeye gönderdi.
     Konya merkezli Ribat İnsani Yardım Derneği Başkanı Seyit Duman, dernek binası önünde düzenlenen uğurlama töreninde yaptığı konuşmada, insanlık dramının yaşandığı Suriyede yüz binlerce insanın, can güvenliği, açlık, susuzluk, barınma ve salgın hastalık sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu söyledi.
     Duman, Suriyede hayatın durma noktasına geldiğini ifade ederek şunları kaydetti:
     Bir insanlık borcu olarak muhtaç ve mağdur durumda bulunan dost ve kardeş Suriye halkına insani yardım için vakit kaybetmeden harekete geçme ihtiyacı ortaya çıkmışken, Ribat İnsani Yardım Derneğimiz de komşuluk, yardımlaşma ve dayanışma duygusuyla, halkımızın da beklentileri doğrultusunda, muhtaç ve mağdur durumda bulunan Suriyeli mazlum ve mağdur kardeşlerimize yardım kampanyası düzenlemiştir. Yardım seferberliğimizde önceliğimiz; un, şeker, patates, battaniye, ayakkabı ve kışlık kıyafetler oldu. 6 tır olarak yola çıkardığımız bu yardımlarımızı, Şam Alimler Birliğinin denetimde, Suriyenin iç bölgelerinde, Halep ve civarındaki muhtaç bölgelerde dağıtacağız.
     Şam Alimler Birliği Üyesi Taceddin Taci de Kuran-ı Kerimde belirtildiği gibi Müslümanların kardeş olduğunu belirterek, Müslümanlar kardeştir ayetinin tezahürünü, burada ve bu şehir halkında tam manasıyla görmüş bulunmaktayım. Suriyeli kardeşlerimiz şu anda iki nedenle mustariptir; açlık ve korku... Bu iki konuda da Türkiyeli kardeşlerimizin bize o kadar yakın ilgi göstermesi bizi gerçekten mutlu etmiştir. Hiçbir şeyin ayakta kalmadığı Suriyede, şu anda Türkiyenin bu kadar dostane bir şekilde Suriye halkının yanında durması noktasında yetkililere şükranlarımızı iletiyorum diye konuştu.
     AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun ise bir taraftan Türkiye hükümetinin diğer taraftan da sivil toplum kuruluşlarının Suriye halkının yanında yer aldığını vurgulayarak, Bu, Konyanın sadece bugün yaptığı bir şey değil, yardım etmek Konyanın tabiatında var. Suriyeye sadece yardımlarımız gitmiyor. Konya halkımızın yürekleri de gidiyor dedi.
     Konuşmaların ardından, yardım malzemesi taşıyan 6 tır, yapılan dua sonrası yola çıktı.
    
     Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Kış geldi... Suriye için bir ekmek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER