Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması

Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Hibe Programı -Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Pala: -Kadınlarımızın işgücüne katılması eğitimleriyle orantılı


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, kadınlarının işgücüne katılımlarının eğitimleriyle doğru orantılı olduğunu söyledi.
     Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği (AB) Koordinasyon Dairesi Başkanlığının işbirliğiyle hayata geçirilen Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Hibe Programı kapsamında Şair Nabi Kültür Merkezinde tanıtım etkinliği düzenlendi.
     Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Pala, burada yaptığı konuşmada, geçmişte sadece adı olan kadının zamanla gelinen noktada toplumdaki öneminin arttığını söyledi.
     Kadınların bulunduğu iş ortamlarının daha sistemli ve düzenli yürüdüğüne inandığını ifade eden Pala, şunları kaydetti:
     Kadınlar, anne şefkatine sahip olmaları dolayısıyla sorunlara daha merhametli ve objektif yaklaşıyor. Gergin ortamlarda kadınlarımız, yumuşak geçişlerle birçok kazanım sağlayabiliyorlar. Tabi bu da ciddi anlamda işleri kolaylaştırıyor. Kadınlarımızın işgücüne katılması eğitimleriyle orantılıdır. Eğitimli kadınları daha seçkin işlerde görürken bu alanda yetersiz olanların hangi işlerle uğraştıklarını hepimiz biliyoruz. Bu bölgede genelde eğitim sıkıntısı olan kadınlarımız tarım işçiliği yapmak zorunda kalıyor.
     Ben de tarım işçisi bir ailenin çocuğuyum, neler yaşadıklarını çok iyi biliyorum. Beslenme ve barınma yok, hep çile var. Bütün mesele ailenin geçimini sağlayabilmek. Onlar da daha rahat ortamlara kavuşmayı hak etmiyorlar mı- Sosyo kültürel durumların zayıflığı veya geriliği onları bu hale sokuyor. Beni kahreden ve sıkıntıya sokan en önemli şey, bunlar binlerle on binlerle ifade ediliyor. Eğitim ve öğretimden uzak kalıyorlar. Tablo zannedildiği kadar iç açıcı değil.
    
     -Daha iyi geleceği birlikte kurgulayacağız
    
     Pala, kentte özellikle tarım işçisi birçok ailenin çocuğunun okula devam etme konusunda sıkıntı yaşadığına değinerek, mart ayında başlayan devamsızlığın, ilk dönem de kasım ayına kadar devam ettiğini belirtti.
     Devamsızlık nedeniyle birçok öğrencinin sınıfta kalma problemi yaşadığını anlatan Ahmet Pala, Vali Celalettin Güvençin talimatıyla söz konusu olumsuzluğun giderilmesi için okul kayıtlarının ekim sonuna kadar uzatıldığını hatırlattı.
     Pala, bütün hibe programlarının amacının çocukların daha bilinçli olarak geleceğe hazırlanmasına yönelik olduğunu ifade ederek, Türkiye artık dünyanın her yerinde, dünya da Türkiyede... Biz yerimizi ve eksikliklerimizi biliyoruz. Geleceğe ümitle bakıyor ve geleceğimizi iyi görüyorum, daha iyi bir geleceği paydaşlarımızla birlikte kurgulayacağız.
     Toplantıya, Vali Yardımcısı Erdoğan Kanyılmaz ile çok sayıda öğretmen ve davetliler katıldı.
    
     -Hibe programı
    
     Milli Eğitim Bakanlığının faydalanıcı olarak yürüteceği hibe programı kapsamında başta eğitim kalitesinin yükseltilmesi, özellikle kız çocuklarının okula devam oranlarının artırılması gibi hedefler bulunuyor.
     Söz konusu programa hibe başvurusunda bulunmak isteyen ilgililer için yarın eğitim programı düzenlenecek.
     Başvuru kriterlerine uygun projeler, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında yapılacak değerlendirmenin ardından Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığınca belirlenecek.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER