Kültür Başkenti Eskişehire Özbekistan desteği

Kültür Başkenti Eskişehire Özbekistan desteği -Özbekistanın Ankara Büyükelçisi Kadirov: Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması, hepimiz için iyi bir adım, güzel bir başlangıçtır


ESKİŞEHİR (A.A) - Oktay Özden - Özbekistanın Ankara Büyükelçisi Ulfat Kadirov, 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti ve Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti olmaya hazırlanan Eskişehire her türlü desteği vereceklerini bildirdi.
     Kadirov, bir programa katılmak için geldiği Eskişehirde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşan 2013 yılı için çifte başkentlik heyecanı yaşayan Eskişehirin, Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesinin çok isabetli bir karar olduğunu belirtti.
     Eskişehiri çok beğendiğini ifade eden Kadirov, Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması, hepimiz için iyi olacak. Her Türkçe konuşan insan, Eskişehirin ne anlama geldiğini bilir. Gezme fırsatı bulduğum Eskişehiri çok beğendim. Özbekistandan misafirlerimiz yeni yılda bu kente gelecek ve düzenlenecek etkinliklere katılacaklardır dedi.
     Kadirov, Eskişehirde 2013 yılında çok sayıda projenin hayata geçirileceğine inandığını kaydederek, şöyle konuştu:
     Türk dünyasından çok sayıda sanatçı, gelecek yıl Eskişehirde buluşacak. Kültür başkentliği sürecinin kültür, turizm sektörlerine ve ekonomiye de ciddi katkısı olacaktır. Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olması, hepimiz için iyi bir adım, güzel bir başlangıçtır. Eskişehirin, bu anlamda Türk dünyasına da önemli katkısı olacağını düşünüyorum. Eskişehirin Türk Dünyası Kültür Başkentliğini destekliyoruz. Özbekistan Büyükelçiliği tarafından elimizden ne geliyorsa, 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehire her türlü desteği vereceğiz. İnanıyorum ki, Eskişehirde 2013 yılında kültür alanı açılacaktır ve biz de bu alanda yerimizi alırız.
     Özbekistanın bir kentinin kültür başkenti olmasını arzuladıklarını vurgulayan Kadirov, Özbekistanın bir şehri de, gelecek yıllarda Türk Dünyası Başkenti seçilebilir. Kültürümüz, örf, adetimiz bir. Bu alanda da birlikte çalışmamız, birbirimize destek olmamız gerekiyor. Bu iyi niyetli işlerin her bir ülke için faydası olabilir ifadelerini kullandı.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kültür Başkenti Eskişehire Özbekistan desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER