Marka Kentin Markaları ödül töreni

Marka Kentin Markaları ödül töreni -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin: -Bizim her zaman güçlü taraflarımızı, gücümüzü görmemiz, gücümüzü kontrol altında tutmamız, gücümüze güç katmamız gerekiyor (Fotoğraflı-


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Bizim her zaman güçlü taraflarımızı, gücümüzü görmemiz, gücümüzü kontrol altında tutmamız, gücümüze güç katmamız gerekiyor dedi.
     Bakan Şahin, Gaziantep Medya Platformu (GAMEP) tarafından Şehitkamil Kültür Merkezinde düzenlenen Marka Kentin Markaları ödül törenindeki konuşmasında, günümüz bilgi, teknoloji ve iletişim dünyasında birliktelik ve örgütlü hareketin önemine değindi.
     Örgütlü hareketin önünde hiçbir ordunun duramayacağını vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:
     İleri demokrasiye gideceksek, her alanda ama her alanda örgütlenmek, birliği ve beraberliği korumak ve sektörün kendi sorunlarını çözebilme kabiliyetine ulaşması çok önemli. Üretimin içinde olmak, üretim gözlüğüyle bakmak üretimin, alın terinin, işçinin, emeğin yanında olmak o kadar farklı şey ki... Hiçbir şey kendiliğinden olmuyor. Hiç kimse durduğu yerde marka olmuyor. Hiçbir şey de tesadüf değil. Her bir markanın altında büyük bir emek var, büyük bir gayret var, büyük bir mücadele ruhu var, büyük bir risk alma var.
     Bakan Fatma Şahin, dünyayı iyi okumanın, değişimi iyi takip etmenin önemine değinerek, bu açıdan Gaziantepin, şimdi ne olacak denilen krizden alnının akıyla çıktığını ve krizi birçok kez yeni bir fırsata dönüştürdüğünü ifade etti. Bakan Şahin, şunları kaydetti:
     Geçmişten gelen, genetiğimizden gelen bir mirasımız var. Bize ait güçlü bir yanımız var. Bu güçlü yan bizi her zaman ayakta tutuyor. Rüzgar nereden gelirse gelsin, fırtına nasıl eserse essin, her zaman yol açmalara, her zaman yol bulmalara ve yeni bir vizyonla yolumuza gidebilme kabiliyetine ulaşabildiğimizi gösteriyor.
     Bakan Şahin, bu tür toplantıları çok önemsediğini belirterek, bir markayla marka şehir olunmadığını vurguladı. Markaların sayısı, niteliği ve niceliğinin çok önemli olduğunu dile getiren Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
     O yüzden inovosyana, Ar-Geye gerekli desteği vermek, yenilikçiliğe odaklanmak, yeni bir dünya düzeni oluşuyorsa bu yetenek de bizde varsa, bizim kodlarımızda, genetiğimizde, ruhumuzda varsa, bunu yeni dünya düzeniyle birleştirebilmek ve marka sayısını çoğaltmak çok önemli. Başarıda temel nokta başarıyı yakalamak kadar başarıyı sürdürülebilir kılmak ve uzun yıllar devam ettirmek. Bizim ülkemizin en temel ihtiyacı bu. Japonyaya veya gelişen ülkelere bakıyorsunuz, şirketlerin yaşam ömrü bizim ülkemizdeki şirketlerin yaşam ömründen çok çok yüksek.
     Bakan Şahin, başarıyı yakalayanların sürdürülebilir başarıyı yakalaması, kurumsallaşması, kendi içinde sistemini oluşturabilmesi, geleceğe taşımasının da bir o kadar önemli olduğuna dikkati çekti. Bunu başaran yerler, holdingler, merkezler olduğunu belirten Şahin, şöyle devam etti:
     Ama bu konuda yapacak çok işimiz var. Bizim her zaman hem güçlü taraflarımızı, gücümüzü görmemiz, gücümüzü kontrol altında tutmamız, gücümüze güç katmamız gerekiyor. Hem de zayıf taraflarımızı doğru tespit edip zayıf taraflarımızdaki yanlışlarımızı, eksilerimizi pozitife götürecek, bunu güçlendirecek mekanizmayla paralel şekilde at başı götürmemiz gerekiyor.
    
     -Damdan düşenler çözümü en kolay şekilde yakalıyor
    
     Bakan Şahin, takım ruhunu, empatiyi, sinerjiyi tabana yayanların kazançlı çıkıp yoluna devam ettiğini söyledi.
     Siz olmazsanız biz olmayız. Siz güçlü olduğunuz sürece bu ülke güçlü olmaya devam edecektir diyen Bakan Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     Çünkü kararımızı verdik. Özel sektöre dayalı büyümek zorundayız dedik. Devlet, üretimin içinden çıkmak zorunda dedik. Bizim görevimiz sizin önünüzdeki engelleri kaldırmaktır dedik. Sizin önünüzdeki engelleri kaldırabildiğimiz sürece, siz zaten nasıl yola gideceğinizi, o hedefe en kısa sürede nasıl ulaşacağınızı hepimizden çok daha iyi biliyorsunuz. Çünkü siz damdan düşüyorsunuz. Damdan düşenler çözümü en kolay şekilde yakalıyor. Bu ilmi, bu tecrübeyi çok önemsiyoruz. Kalite burada yakalanıyor. Kalite buradan geçiyor.
     Tek yapacağımız şey, birbirimize sahip çıkmamız, zincirin halkalarını kuvvetlendirmemiz. En zayıf halkadır zincirin temel gücü. Hepimiz güçlendiğinde bile eğer bir halkanız zayıfsa o bütün zincirin gücünü gösterir. Dünya artık böyle bir dünyaya gidiyor. Takım ruhunu, empatiyi, sinerjiyi tabana yayanlar, bundan kazançlı çıkıp yoluna devam edecektir. O yüzden bu enerjiye sahip olan, bu sinerjiyi tabana yayan ve bu ülkenin kalkınma hamlesinde ben de varım diyen herkese, şahsım adına, şehrim adına, ülkem adına çok teşekkür ediyorum. Allah sizden razı olsun.
     Bakan Şahine konuşmasının ardından GAMEP Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Özkoyuncu tarafından plaket verildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Marka Kentin Markaları ödül töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER