Obezite ile Mücadele Hareketli ve Sağlıklı

Obezite ile Mücadele Hareketli ve Sağlıklı Yaşam Projesi -Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, düzenlediği proje kapsamında ev kadınlarının spor, sağlıklı beslenme ve diğer aktivitelerle bilinçlendirmeyi hedefliyor


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Obezite ile Mücadele Hareketli ve Sağlıklı Yaşam Projesi kapsamında, ev kadınlarını obeziteye karşı bilinçlendirmek amacıyla çalışma başlattı.
     Büyükşehir belediyesinden yapılan açıklamada, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığınca yürütülen Obezite ile Mücadele Hareketli ve Sağlıklı Yaşam Projesi kapsamında belirlenecek 25-55 yaş grubu 200 kadının sağlık kontrolünden geçirileceği, sağlık açısından projeye uygun olup olmadıkları belirleneceği bildirildi.
     Katılımcılar başvuru yaptıktan sonra, yüz yüze anketler yapılarak fiziksel aktivite durumları, beslenme alışkanlıkları, yaşam tarzları ve sağlık sorunları ile ilgili bilgiler kayıt altına alınacak.
     Katılımcılara check-up yapılacak. Projeye egzersiz yapmasında sorun olmayan kişiler katılabilecek.
     Proje, 8 Martta başlayacak ve her gruba 12 hafta süresince haftada 3 gün 45er dakika olacak şekilde egzersiz programı uygulanacak.
     Obezitenin önlenebilirliğine yönelik beslenme ve hareketli yaşam konularında eğitim programları oluşturulacak ve uygulanacak. Egzersiz ve eğitim programı belediyenin Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı Seka Spor Eğitim Merkezinde yapılacak.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Obezite ile Mücadele Hareketli ve Sağlıklı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER