Sertifikalı Milli Park Alan Kılavuzluğu Eğitimi

Sertifikalı Milli Park Alan Kılavuzluğu Eğitimi


BARTIN (A.A) - Küre Dağları Milli Park Müdürlüğünce Sertifikalı Milli Park Alan Kılavuzluğu Eğitimi düzenlenecek.
     Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü Küre Dağları Milli Park Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, eğitimin Küre Dağları Milli Parkının sahip olduğu yüksek değerleri korumak, alana gelen ziyaretçilerin milli park değerleri hakkında bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla düzenlendiği belirtildi.
     Eğitime en az lise mezunları ile kurs kabul komisyonunca yöreyi iyi bildiği tespit edilen ilköğretim okulu mezunlarının kabul edileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Bartın ile Amasra ve Ulus ilçesine bağlı Arıt beldesinden eğitime katılım sağlayacak adaylar, Bartın Valiliği Küre Dağları Milli Park Müdürlüğüne, Bartının Kurucaşile ilçesi ile Kastamonunun Cide ve Şenpazar ilçesindekilerin Cide Milli Park Şefliğine, Kastamonunun Azdavay ve Pınarbaşı ilçesindekilerin Pınarbaşı Orman İşletmesine şahsen başvurmaları gerekmektedir. Başvurularda milli park sınırları içinde veya yakın çevresinde en az bir yıldır ikamet etme ve başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olma şartı aranmaktadır. Kurs, 1-24 Ekim tarihleri arasında Bartın il merkezi, Ulus ilçesi ile Kastamonunun Cide ve Pınarbaşı ilçelerinde gerçekleştirilecektir.
    
     Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Sertifikalı Milli Park Alan Kılavuzluğu Eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER