Sıfır aracın bozuk çıktığı iddiası

Sıfır aracın bozuk çıktığı iddiası -Bir ay içinde 4 kez arızalanmasına rağmen aracının yenisiyle değiştirilmediğini iddia eden kişi, aracı çekiciyle Bursa Adalet Sarayının önüne getirdi -Araç sahibi Akkoç: Bu ayıplı malın yeni


BURSA (A.A) - Bursada, bayiden sıfır satın aldığı aracının bir ay içinde 4 kez servise girdiğini, talebine rağmen yenisiyle değiştirilmediğini iddia eden kişi, mağduriyetine dikkat çekmek için aracı çekiciyle Bursa Adalet Sarayının önüne getirdi.
     Adliye Sarayının önünde gazetecilere açıklama yapan aracın sahibi Ahmet Akkoç (39), 3 ay önce 56 bin 600 liraya satın aldığı kamyoneti kullandığı sırada, daha birkaç kilometre gitmeden vitesinde sıkıntı olduğunu fark ettiğini söyledi.
     Akkoç, başlangıçta bu durumun aracın yeni olmasından kaynaklandığını düşündüğünü, ancak sıkıntının sürdüğünü belirten Akkoç, yetkilileri aradığında, aracı 4 gün sonra servise getirmesini söylediklerini kaydetti. Servise götürdüğü aracında kalan şahsi eşyalarını almak için yeniden servise gittiği sırada, aracın vites kutusunun sökülerek tamir edildiğini gördüğünü anlatan Akkoç, şöyle konuştu:
     Tüketici Derneğine müracaat ederek aracımın yenisiyle değiştirilmesi için ihtar çektim. İhtarnameden 10 gün sonra avukatımla aracımı geri almak zorunda kaldım. Sorunun devam ettiğini gördüm. Bundan sonraki süreçte 3 kez daha aracımı servise götürmeme rağmen araçtaki sıkıntı giderilmedi. Bana, Nereye başvurursan başvur şeklinde ithamda bulundular. Yani aracı satana kadar güler yüz gösterip ondan sonra ilgilenmediler. Biz de yüce Türk adaletine başvurduk. Ben bu ayıplı malın yenisiyle değiştirilmesini istiyorum.
     Akkoç, aracının yaklaşık bir aydır otomotiv firmasının otoparkında kaldığını belirterek, Firma, aracımı almam için bana ihtar çekti. Aksi takdirde benden işgaliye bedeli alacaklarını söylediler. Bu kadarını da beklemiyorduk. Mağduriyetimi gidermek yerine ihtarname çektiler. Ben de aracımı alarak adliyeye getirdim. Adalet istiyorum. Mahkeme dava öncesi bilirkişi ile birlikte keşif yaptı. Araç yarım saat içinde 3 kez arızalandı. Bilirkişi de bunu raporunda belirtti dedi.
     Ahmet Akkoçun avukatı Yücel Akbulut ise firmanın müvekkiline aracını çekmesi hususunda noter vasıtasıyla ihtar çektiğini belirtti. Akbulut, şu bilgileri verdi:
     Aracın firma önünde durması halinde ücret alınacağını söylediler. Biz de aracı çekmek zorunda kaldık. Firma, aracı satana kadar hizmetini çok güzel verdi, ama ardından tüketicinin sorunlarıyla ilgilenmedi. Tüketici Kanununda açık olmasına rağmen sadece bedel iadesini vereceklerini söyledi. Araç, banka kredisiyle alınmış. Bedel iadesi verse de bunu karşılamıyor. Tüketici Kanununa göre müvekkilim seçim hakkına sahiptir. Bu kanun prosedürünü bile doğru düzgün uygulamadılar. Biz Bursa Tüketici Mahkemesine müracaat ettik. Talebimiz aynı cins araçla değiştirilmesidir.
    
     -Firmadan yazılı açıklama-
    
     İddialarla ilgili firmadan yapılan yazılı açıklamada ise yetkili servis tarafından arızalı olduğu belirlenen vites tel mekanizmasının orijinaliyle değiştirildiği belirtildi.
     Ardından arızanın devam ettiğini ileri süren müşterilerinin talebi üzerine tekrar servise alınarak gerekli tüm tetkiklerin yapıldığı, araçta herhangi bir arızanın bulunmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Müşterimiz, bu süreç sonrasında aracı geri vermek istediğini söylemiş ve bedel iadesi talebinde bulunmuştur. Bu talep, firmamız tarafından kabul edilmiş ve kendisine de bu karar tebliğ edilmiştir, ancak aracın kredi kullanarak satın alınmış olması sebebiyle bedel iadesi işleminin tamamlanması için, müşterimizin kanunen yükümlü olduğu şekilde öncelikle kredisinin kapatması koşulu doğmuştur. Kendisine kredinin kapatılmasının ardından aracının teslim alınacağı, bedelin de kendisine iade edileceği belirtilmiştir. Şahsi sebeplerle bu işlemi gerçekleştiremeyen müşterimiz, bu kez de aracının yenisiyle değiştirilmesini talep etmiştir. Yapılan tüm kontrollerde herhangi bir üretim hatasının bulunmadığı, herhangi bir teknik sorunu olmayan, sorunsuz çalışan aracın yenisiyle değiştirilmesinin mümkün olamayacağı kendisine belirtilmiştir. Tüm iş yapış süreçlerinde, tam müşteri memnuniyeti hedefiyle hareket eden firmamız, müşterimizin taleplerine iyi niyetle ve çözüm odaklı yaklaşıldığını belirtmek isteriz.
    
     Muhabir: Cem Şan / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Sıfır aracın bozuk çıktığı iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER