Şillik tatlısı markalaşma yolunda

Şillik tatlısı markalaşma yolunda -Adıyamanda bir girişimci KOSGEB kredisi ile açtığı iş yerinde unutulmaya yüz tutan Şillik tatlısını üretiyor -Adıyaman KOSGEB Müdürü Akyüz: Bu tarz yöresel ürünleri biz de gün yüzüne


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda bir girişimci, KOSGEB kredisi ile açtığı iş yerinde unutulmaya yüz tutan yöresel Şillik tatlısını üretiyor.
     Osmanlıdan günümüze kadar gelen ve şimdilerde sadece özel günlerde evlerde yapılan Şillik tatlısının yaygınlaştırılmacı amacıyla yapılan çalışmalar neticesinde bir girişimci, Adıyaman halkının bayramlarda ve özel günlerde yaptığı Şillik tatlısını üretmek için iş yeri açtı.
     Adıyamanlı girişimci Ramazan Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şillikin Osmanlıdan günümüze kadar gelen yöresel bir tatlı olduğunu söyledi.
     Geçmişte bayramlarda ve özel günlerde yapılan tatlının artık günümüzde neredeyse unutulmaya yüz tuttuğunu anlatan Sönmez, tatlıyı yeniden yaygınlaştırmak için KOSGEB kredisiyle iş yeri açtığını ifade etti.
     Pekmezli, şekerli, fıstıklı ve cevizli yaptıkları tatlının içerisinde süt ve tereyağının da bulunduğunu belirten Sönmez, Tatlı üretiminde kullandığımız malzemelerin tümü doğal. Dolayısıyla hastalıklara karşı da vücudun direncini artırıyor. Şu anda siparişlere yetişemiyoruz dedi.
     Sönmez, markalaşma yolunda çalışma yapacağı tatlının patentini almak için girişimde bulunduğunu sözlerine ekledi.
     Şillik tatlısı ustası Tülay Evin ise, tatlının yapılışına ilişkin şu bilgileri verdi:
     İlk önce normalden daha sıvı olacak şekilde hamurunu hazırlıyoruz. Özelliği de bu zaten. Hamuru yoğururken süt, su ve karbonat tuzu kullanıyoruz. Hamuru sacda kızarttıktan sonra sonra içeriğini hazırlıyoruz. İçeriği isteğe göre değişiyor. Cevizli, fıstıklı oluyor. Ardından pekmez veya şekerden hazırlanmış şerbetini döküyoruz. Son olarak da üzerine fıstık serpiyoruz.
    
     -Yöresel ürünler destekleniyor
    
     KOSGEB Adıyaman Şube Müdürü Adnan Akyüz, bu tarz yöresel ürünleri gün yüzüne çıkartmak istediklerini söyledi.
     Özellikle yöresel ürünlerin tanıtımına yönelik açılacak işletmelere destek verdiklerini ifade eden Akyüz, bu konuda girişimci olmak isteyenlere desteklerinin süreceğini kaydetti.
     Adıyaman için bir değer olan Şillik tatlısını gün yüzüne çıkarmak önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Akyüz, Bunun da KOSGEB aracılığıyla yapılması bizi sevindiriyor. Bu tarz yöresel unsurların öne çıkarılması halinde biz kurum olarak girişimcilerin arkasındayız. Geldikleri takdirde gereken hassasiyetle yaklaşıp, gereken desteği sunacağız dedi.
     İşletmeci Ramazan Sönmezin Şillik tatlısı ile alakalı patent çalışmasını da değerlendiren Akyüz, genel destek programı kapsamında patent desteklerini de vereceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Şillik tatlısı markalaşma yolunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER