Sivil Toplum Kamu Diyaloğu Ordu Programı

Sivil Toplum Kamu Diyaloğu Ordu Programı -İçişleri Bakanı Şahin: Sivil toplum kuruluşlarının yönetime daha aktif katılımları ile temsili demokrasiden katılımcı demokrasiye doğru gelişimin sağlanacağını öngörmekteyiz -Faal d


ORDU (A.A) - İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Sivil toplum kuruluşlarının yönetime daha aktif katılımları ile temsili demokrasiden katılımcı demokrasiye doğru gelişimin sağlanacağını öngörmekteyiz dedi.
     Çeşitli program ve açılış törenlerine katılmak üzere Orduya gelen Şahin, İçişleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğü ve Ordu Valiliği tarafından TESK Otelde düzenlenen Sivil Toplum Kamu Diyaloğu programına katıldı.
     Bakan Şahin, burada yaptığı konuşmada, derneklerin önemini vurgulayarak, Demokratik bir sistem kurmanın temel şartı, toplumun değişik kesimlerinin örgütlenebilmesidir diye konuştu.
     Gelişmiş toplumların yapısında sivil örgütlenme taleplerinin olumlu izleri ve etkilerinin kendisini gösterdiğini dile getiren Şahin, şöyle devam etti:
     Toplumumuz her şeyi devletten beklemek veya sadece ekonomik çıkar sağlamak için çalışmak yerine, bireysel çaba göstermek veya bireysel çabaları birleştirerek, belirli alanlarda topluma yararlı olmayı geçmişimizden miras almış bir toplumdur. Milletimiz bu konuda geniş bir tecrübeye ve birikime sahip bulunmaktadır. Geçmişimizden bugüne birçok sivil toplum teşkilatımız milletimizin yüce hamiyet beraberliğini tüm dünyaya duyurmuştur, duyurmaya da devam edecektir.
    
     -Yeni anayasa çalışmaları-
    
     AK Parti hükümetleri olarak katılımcı demokrasi adına sivil toplum kuruluşlarının kamu karar alma mekanizmalarına katılmalarını, çağdaş demokrasilerin olmazsa olmaz şartı olarak değerlendirdiklerini vurgulayan Şahin, Özellikle sivil toplum kavramına verdiğimiz önemden dolayı yeni Anayasa çalışmalarına sivil toplum kuruluşlarının katkılarını son derece önemsemekteyiz. Sivil toplum kuruluşlarının iyi niyet ve sorumluluk duygusuyla yapacakları katkıların son derece yararlı olacağına inanmaktayız. Sürekli bir iletişim zemini canlı tutulmaktadır dedi.
     Sivil toplum kuruluşlarının takip edilen değil, teşvik edilen milli kuruluşlar olduğunu anlatan Şahin, şunları söyledi:
     Hükümetimiz parti ve hükümet programlarında sivil toplum faaliyetlerine çok önem vermiştir. Sivil toplum kuruluşlarının yönetime daha aktif katılımları ile temsili demokrasiden katılımcı demokrasiye doğru gelişimin sağlanacağını öngörmekteyiz. Hükümetler olarak sivil toplum kuruluşlarını demokratik sistemin en önemli yapı taşları olarak görmekteyiz. Bundan dolayı sivil toplum kuruluşlarının önlerindeki engelleri ortadan kaldırmak, devlet ve sivil toplum arasındaki güveni tesis etmek, özgürlük ortamı sağlamak amacıyla Dernekler ve Vakıflar Kanunu yenilenerek yeniden yasalaştırılmıştır.
    
     -Dernek sayısı 90 bini aştı-
    
     Bakan Şahin, böylece sivil toplum kuruluşlarının teşkilatlanmaları, ulusal ve uluslararası faaliyetler dahil her türlü işlemlerinin kolaylaştırıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Sivil toplum kuruluşlarını güçlendirecek temek hak ve özgürlüklerin alanı genişletilmiş ve bunun sonucunda da sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerinin ve sayılarının artmasına imkan sağlanmıştır. Faal derneklerimizin sayıları son dönemde yüzde 50 artış göstererek bugün itibariyle 90 bin sayısını aşmıştır. Dernek üye sayılarında da benzer bir artış meydana gelmiştir.
     İki gün sürecek programın açılışına Bakan Şahinin yanı sıra Ordu Valisi Orhan Düzgün, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hasan Canpolat, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Dernekler Dairesi Başkanı Mustafa Yardımcı ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu / Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Sivil Toplum Kamu Diyaloğu Ordu Programı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER