Sokaktan Spora Kayak Eğitimi ve Sosyalleşme

Sokaktan Spora Kayak Eğitimi ve Sosyalleşme Projesi -Proje kapsamında, çeşitli suçlara karışmış çocuklar için düzenlenen kayak kursuna katılanlara belgeleri verildi


AĞRI (A.A) - Ağrı Valiliği ve Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen Sokaktan Spora Kayak Eğitimi ve Sosyalleşme Projesi kapsamında suça karışmış çocuklar için düzenlenen kayak kursuna katılan çocuklara katılım belgeleri verildi.
     Küpkıran Kayak Tesislerinde düzenlenen belge teslim törenine, Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, Başsavcı Hakan Yağız, Ağrı Denetimli Serbestlik Müdürü İsmail Dankaz, Emniyet Müdürü Bayram Coşkun ve kurum amirleri katıldı.
     Dankaz, şehrin dezavantajlı bölgelerinde yaşayan suça sürüklenmiş çocukların sporla tanışarak yeniden topluma kazandırılması için böyle bir proje yürüttüklerini belirterek, Denetimli Serbestlik uygulamasının asıl amacının, şüpheli, sanık veya hükümlünün toplum içinde denetim ve takibinin yapılması, iyileştirilmesi ve topluma kazandırılması olduğunu ifade etti.
     Çeşitli suçlara karışmış ve Denetimli Serbestlik bünyesinde olan 9 çocuğun bir ay kayak kursu aldığını anlatan Dankaz, kursu tamamlayan çocukların sertifika almaya hak kazandıklarını söyledi.
     Kurum olarak, Ağrıda dezavantajlı mahalle ve bölgelerde yaşayan suça sürüklenmiş çocukların sosyalleşmeleri ve sporla tanışmaları için faaliyet başlattıklarını ifade eden Dankaz, Proje süresince çocuklarımız, haftanın 5 günü saat 09.00da önce müftülüğümüzün açtığı Gençlik Evine giderek orada rehberlik çalışmaları, masa tenisi, bilardo gibi faaliyetlere katılıyorlardı. Onun dışında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün Gençlik Merkezinde de sinema ve sportif faaliyetlere katıldılar ve öğle yemeğinden sonra da kayak merkezinde bir ay boyunca kayak eğitimi aldılar. Şuan kursu başarıyla tamamlayan gençlerimizi Gençlik Spor İl Müdürlüğüne teslim etmenin sevincini yaşıyoruz diye konuştu.
     Dankaz, Cumhuriyet Başsavcılığı başkanlığında ildeki resmi kurum ve sivil toplum örgütlerinin yöneticilerinin katılımıyla Koruma Kurulu oluşturduklarını belirterek, şunları kaydetti:
     Suçtan zarar gören kişilerin karşılaştıkları sosyal ve ekonomik sorunların çözümü ile ceza infaz kurumlarından salıverilen hükümlülerin meslek veya sanat edinmelerini, iş bulmalarını, sanat sahibi olanlar ile tarım işletmeciliği yapmak isteyenlere araç ve kredi sağlamaya, iş yeri açmak isteyenlere yardım edilmesine ve karşılaştıkları diğer güçlüklerin çözümünde yardımcı olmaya, çocuk ve genç hükümlülerin öğrenimlerine devam etmelerini sağlamaya çalışıyoruz.
     Program sonunda, kursa katılan 9 çocuğa katılım belgeleri Vali Tekinarslan tarafından verildi.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Sokaktan Spora Kayak Eğitimi ve Sosyalleşme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER