Suriyeli kardeşlerimiz üşümesin kampanyası

Suriyeli kardeşlerimiz üşümesin kampanyası -Mersinin Erdemli ilçesinde, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeli sığınmacılara battaniye, yatak, yorgan, kilim ve giysi yardımı yapıldı


MERSİN (A.A) - Erdemli Rahmet Eli Derneğinin düzenlediği Suriyeli kardeşlerimiz üşümesin kampanyası kapsamında, ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan Suriyeli sığınmacılara battaniye, yorgan, yatak, kilim ve giysi yardımı yapıldı.
     Dernek Başkanı Hasan Sungur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyeye sığınan ve Kilisteki kampta yaşamlarını sürdürmeye çalışan Suriyelilere destek amacıyla yardım çalışması başlattıklarını söyledi.
     Esnaf ve vatandaşların desteğiyle toplanan 2 kamyonet dolusu yardımı Kilisteki kamp yetkililerine yönetim kurulu üyesi Soner Deveci nezaretinde teslim ettiklerini belirten Sungur, şunları kaydetti:
     Kampanya kapsamında yardım çalışmamız, yaklaşık 1 aydır sürüyor. Halkımızın kampanyaya verdiği destek bizleri mutlu etti. İçerisinde battaniye, yorgan, yatak, kilim ve giysi bulunan 2 kamyonet dolusu yardım kolilerini Kilisteki sığınma kampı yetkililerine teslim ettik. Allah kimseyi vatansız ve yalnız bırakmasın. Suriyeli misafirlerimiz, ülkelerindeki savaş ve zulüm dolayısıyla can güvenliği için ülkemize sığınmışlardır. Bize düşen ise onlara kol kanat germek. Yardım çalışmalarımız devam edecek.
     Sungur, yardım çalışmasına destek vermek isteyenlerin derneğe başvurabileceğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Derviş Çömez / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Suriyeli kardeşlerimiz üşümesin kampanyası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER