Tatilciler yoldayken helikopterle denetim yapılsın

Tatilciler yoldayken helikopterle denetim yapılsın -KTYG Genel Başkanı Memiş: -Kurban Bayramı tatilinde yoğunluğu fazla olan şehirlerarası tüm yollarda havadan helikopterle denetim yapılması, kazaların önlenmesine katkı


ZONGULDAK (A.A) - Erdinç Aksoy - Karayolu Trafik ve Yol Güvenliği Araştırma Derneği (KTYG) Genel Başkanı İhsan Memiş, Kurban Bayramı tatilinde yoğunluğu fazla olan şehirlerarası tüm yollarda havadan helikopterle denetim yapılmasının, kazaların önlenmesine katkı sağlayacağını bildirdi.
     Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 günlük bayram tatili dolayısıyla gidiş ve dönüş yollarında çok sayıda aracın olacağını ve olağanüstü bir trafik akışının yaşanacağını söyledi.
     Tatil yolunda kazaların önlenmesinde denetimler ve tedbirlerin önem taşıdığını ifade eden Memiş, şöyle konuştu:
     Bu konuda sürücülerin yanı sıra kurumlara da görevler düşüyor. Karayolları Genel Müdürlüğü ekipleri, mıcırlı, bakım ve onarımda olan yolları trafiğe açmamalı. Bakım ve onarımda olan yolların, gece ve gündüz sürücüler için ileriden görülebilecek, hız düşürülebilecek güvenli mesafede işaret, sinyal veya reflektörlerle donatılması ve eksiklikler varsa karayolları bölge müdürlüklerinin denetim yaparak bunları gidermelerinde yarar var.
     Emniyet Genel Müdürlüğü ve jandarma ekipleri de denetim elemanlarını tatilcilerin yollarda olduğu dönemde arttırmalı. Kurban Bayramı tatilinde yoğunluğu fazla olan şehirlerarası tüm yollarda havadan helikopterle denetim yapılması, kazaların önlenmesine katkı sağlayacaktır. Böylece havadan yapılacak tespitlerle karadaki ekipler doğru yönlendirilecek, önlemler daha hızla alınabilecektir.
     Memiş, şehirlerarası yolcu taşıyan firmaların biletsiz yolcu almamaları gerektiğini vurgulayarak, Otobüs firmalarının mutlaka dinlenmiş ve çift şoförle yolcularını güvenli olarak taşımaları, yollarda yarış yapmamaları ve müşterilerine uçak yolcusu gibi saygı gösterip hizmet etmeleri gerekmektedirdedi.
    
     -Sürücülere uyarılar-
    
     Sevdiklerine bir an önce ulaşmak isteyen sürücülerin uykusuz yola çıkmaması gerektiğini vurgulayan Memiş, şu uyarılarda bulundu:
     -Çok zorunlu olmadığı sürece gece yola çıkılmamalı ve gündüz yolculuk yapılmalı,
     -Sabah kahvaltısına önem verilmeli, aç karnına yola çıkılmamalı,
     -Mutlaka ön ve arka emniyet kemerleri takılmalı, ön koltuğa çocuk oturtulmamalı ya da ön koltukta kucakta çocuk olmamalı,
     -Mola yerlerinde en az 15 dakika dinlenilmeli, hareket edilmeli,
     -Hız yapılmamalı, takip mesafelerine uyulmalı, tek şeritli yollarda karşı yolun boş olduğunu görmeden sollama yapılmamalı,
     -Tepe üstü, viraj ve tünel içlerinde kesinlikle sollama yapmamaya dikkat edilmeli,
     -Uzun yola gidecek araçları kullanacaklar tecrübeli şoför olmalı, gençlere bu iş bırakılmamalı,
     -Varış noktasına 30-40 kilometre kala heyecandan hız veya kuralsızlık yapılmamalı,
     -Yolda giderken eşler veya araçtakiler arasında sıkıcı, üzüntülü veya kavgaya sebebiyet verecek konular konuşulmamalı, hafif müzik dinlemeli ve hoş sohbetler edilmeli,
     -Araç sürücüsü cep telefonuyla da konuşmamalıdır.
    
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Tatilciler yoldayken helikopterle denetim yapılsın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER