Turistler, artık sadece Yozgatın içinden geçmeyecek

Turistler, artık sadece Yozgatın içinden geçmeyecek -Doğu ile batı, kuzey ile güney arasında geçiş güzergahında bulunan Yozgatın idarecileri, kentin tarihi ve doğal güzelliklerini her yıl otobüslerle kente ayak basmadan geçen turistle


YOZGAT (A.A) - Ömer Sarı/Şahin Özmen - Türkiyenin doğusu ile batısı, kuzeyi ile güneyi arasında geçiş güzergahında bulunan Yozgatın idarecileri, kentin tarihi ve doğal güzelliklerini her yıl otobüslerle kente ayak basmadan geçen turistlere tanıtmaya hazırlanıyor.
     Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yozgatın deniz, kum ve güneş üçgenine alternatif sunan coğrafi ve iklim özellikleri ile tarihi ve doğal zenginliklerinin bulunduğunu söyledi.
     Bozok Yaylasına kurulu Yozgatın serin iklimiyle huzur veren sakinliğinin yanı sıra birçok tarihi eseri de bünyesinde barındırdığını kaydeden Başer, şunları söyledi:
     Kentimiz sınırlarında, Çeşka Kalesi ve Yeraltı Şehri, Kerkenez Antik Şehri (Pteria), 1516 yılında yaptırılan Karabıyık Köprüsü, Almanların atalarının göç ettiği belirtilen, Galatların bir kolu olan Trokmilerin başkenti Tavium (Büyüknefes köyü), 1779 yılında yaptırılan Çapanoğlu Cami, bünyesinde 600 yıllık tarihi karaçamları bulunduran Türkiyenin ilk milli çamlığı, 1862 yılında yaptırılan Akdağmadeni Kilisesi, 13. yüzyılda yaptırılan Behramşah Kalesi gibi çok sayıda tarihi ve doğal zenginlik bulunuyor.
     1320 rakımıyla Yozgatın yaz aylarının dayanılmaz sıcaklığına alternatif yayla havası da sunduğunu vurgulayan Başer, şöyle konuştu:
     Yozgat çamlığımızda, rivayete göre Aşık Keremin diktiği çamlar bulunuyor. Tabiat harikası bir yer. Bu doğal güzelliğimiz ve tarihi eserlerimizle ilgili kapsamlı bir çalışma başlattık. Yozgat Valiliği, ORAN Kalkınma Ajansı ve İl Özel İdaresi ile kentimiz için projeler hazırlıyoruz. Yerli ve yabancı turistlerimiz artık sadece Yozgatın içinden geçmeyecek. Kentimiz, Hattuşaş, Kapadokya gibi turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği yerlerin geçiş noktasında. Ayrıca Karadeniz ve Doğuya giden turistleri de hazırladığımız proje ile Yozgatta ağırlamak istiyoruz. Tur firmaları ile görüşerek kentimizin doğal ve tarihi güzelliklerini, turistlere güzergah üzerinde göstermelerini isteyeceğiz. Yayla turizmi için de hazırlık yapıyoruz. Turizmle kentimize ekonomik katkı sağlamak istiyoruz.
    
     -Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek-
    
     Yozgatın Sorgun ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, zengin yer altı termal sularına sahip olduklarını belirterek, şifalı termal sularını turizme kazandırmak için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Şimşek, ilçede 5 yıldızlı bir termal tesis olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
     İlçemizde şu anda 5 yıldızlı bir termal tesisimiz bulunmaktadır. 300 yatak kapasiteli tesisimizin yanı sıra inşaatı süren 5 yıldızlı bir otel de 400 yatak kapasiteli olacak. İl Özel İdaresi tarafından da 5 yıldızlı bir tesis daha ilçemize kazandırılacak. Toplamda ilçemiz bin 100 yatak kapasitesi ile jeotermal alanda hizmet verecek.
     Her yıl Çorum, Boğazkale, Hattuşaş, Nevşehir, Kapadokya bölgelerine bin otobüs turist ziyaretinin gerçekleştiğini vurgulayan Şimşek, Bu turistler, Nevşehirden Hattusaşa geçerken Yozgat ve Sorgun yolunu tercih ediyorlar. Gerek termal turizm, gerek Kerkenes, Alişarhöyük, Çadırhöyük, Hititlerin Heykel Atölyesi konumundaki Hapis Boğazı bu turistlerin ilçemizi ziyaret etmesinde önemli rol oynayacaktır. Turizm yatırımlarımızı yapıp, bu turistleri ilçemizde konuk etmek istiyoruz diye konuştu.
    
     -Ayda 20-30 bin turist ağırlanacak-
    
     Sorgun Büyük Termal Tesisleri ortaklarından Fettah Kayhan da çevre iller ile Karadeniz ve Doğu illerinde tarihi ve turistik yerleri gezmeye giden turistleri konuk etmeye hazır olduklarını, bu yönde yapılan çalışmalardan da memnun olduklarını söyledi.
     Turizmciliğin profesyonellik isteyen bir sektör olduğunu vurgulayan Kayhan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Halen 400 yatak kapasiteli ve 5 yıldızlı otelimizin inşaatı sürüyor. Önümüzdeki yıl inşaatımız tamamlanacak. Otelimiz inşaatının tamamlanmasının ardından bazı turizm firmaları ile oturup görüşeceğiz. Şu anda da görüşmelerimiz sürüyor. Anlaştığımız turizm firması hem otelimizi çalıştıracak, hem de Nevşehir ve Hattusaşa ziyarete gelen turistlerin buralarda konaklamalarına öncülük edeceklerdir. Bu da bir ay içerisinde 20-30 bin turist demektir. Şu an itibarıyla yatak kapasitemiz bunları karşılayacak durumda değil, ancak hem otelimizin, hem de diğer tesislerin tamamlanmasıyla bu sorun ortadan kalkacak.
     Kayhan, yeni tesislerde erkek ve bayanlar için ayrı ayrı termal havuz, olimpik havuz, aquapark, çocuk havuzu, sauna, buhar odası, masaj odası, dinlenme yeri ile 141 suit oda, kral dairesi ve engelli odaları ile toplantı kongreler için de 7 toplantı ve balo salonunun da bulunacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Ömer Sarı - Şahin Özmen - İsmail İçer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Turistler, artık sadece Yozgatın içinden geçmeyecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER