Turizm cenneti Avşa Adası, Çanakkaleye bağlanmak

Turizm cenneti Avşa Adası, Çanakkaleye bağlanmak istiyor -Balıkesirin büyükşehir olması durumunda belediyeliğini kaybetmesi gündemde olan Avşa beldesi, Çanakkaleye bağlanmayı ve belediyelik olarak devam etmeyi istiyor -B


ÇANAKKALE (A.A) - Balıkesirin büyükşehir statüsüne kavuşması durumunda belediyeliğini kaybetmesi gündemde olan Marmara ilçesine bağlı Avşa beldesi, Çanakkaleye bağlanmayı ve belediyelik olarak devam etmeyi istiyor.
     Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Rıza Tekin, İl Genel Meclisi Üyeleri, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sayit Koca, İl Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubattan oluşan heyet, deniz ulaşımının GESTAŞ tarafından sağlandığı Avşa ve Marmara adalarına inceleme ziyaretinde bulundu.
     Conkbayırı Deniz Otobüsü ile gerçekleşen Adalar turunda ilk ziyaret Avşa Adasına yapıldı. Vali Tuna ve beraberindekiler, burada Avşa Belediye Başkanı Cevdet Çağlar tarafından iskelede karşılandı.
     Yürüyerek sahil turu yapan heyete daha sonra deniz suyunun tatlı suya çevrildiği tesis gezdirildi. Çağlar, 2010 yılında 15 milyon lira harcanarak hizmete sokulan tesis sayesinde adanın içme suyu problemini çözüme kavuşturduklarını söyledi.
     Bu inceleme sonrasında çok önemli stratejik bir yatırımın, bir beldenin geleceğini kurtardığına şahit olduklarını ifade eden Tuna, şunları kaydetti:
     Kesinlikle el değmeden çok hassas ve en ufak bir olumsuzluğa geçit vermeden bir sistem kurmuşlar. Adalar genelde su olmayan alanlardır. Bizim Bozcaadaya da su dışarıdan geliyor. Avşa Adası, su problemini bu şekilde haletmiş. İçilebilir, gayet güzel bir su elde etmişler. Bu ziyaret bizim için bu anlamda daha da faydalı oldu. Stratejik bir yatırım yapıldığında bir beldeye katkı sağlandığını gördük.
    
     -Çanakkaleye bağlanma talebi-
    
     Çağlar, ziyaret sırasında, Vali Tunaya Çanakkaleye bağlanmak istediklerini aktardı. Balıkesirin büyükşehir statüsüne kavuşacağını anımsatan Çağlar, şöyle konuştu:
     Biz Avşa Belediyesinin kapanmasını istemiyoruz. En azından sosyal belediyecilik anlamında bir belediyenin kalmasını istiyoruz. Bu belediye kapandığında Avşanın işi çok zor. Belki büyük şehirler buralara yatırımı daha fazla yapabilir, yine yapsın. İmar gibi bazı yetkiler alınsın. Ama, sosyal belediyecilik alanında bir belediye kalsın. Büyükşehir sınırları mülki sınırları olduğundan dolayı, yönetmenlikte bir değişiklik olmazsa Avşa Belediyesi kapanacak. Böyle bir durumda Çanakkale neden bizim ilimiz olmasın- Biz halk olarak da yatkınız buna. Burası deniz kenti, mesafe olarak da Çanakkaleye daha yakınız. Çanakkale ilimiz, Karabiga ilçemiz olabilir. Taşımacılık yine değişmez. Böyle bir şey gündeme gelebilir diye düşünüyorum. Halk olarak da sevgi bağları da vardır. Çanakkale ile yaşam tarzlarımız da aynı.
    
     -Vali Tuna: Türkiyeye kucak açmış durumdayız
    
     Tuna ise Başkan Çağların önerisine karşılık şunları kaydetti:
     Önemli olan bağlanmak isteyenin arzusudur. Biz Çanakkale olarak tüm Türkiyeye kucak açmış durumdayız, Avşa Adasına mı açmayacağız- Avşa için ne iyi olacaksa o olsun. Gördüğümüz kadarıyla çok güzel potansiyeli olan, insanların huzur içinde yaşadığı bir ada. Bu güzelliği bozulmasın, turizmimize hizmet etsin. Marmara da önemli bir nokta. İstanbulu da rahatlatan bir yer gördüğümüz kadarıyla. Zaten Gestaş ile oluşmuş kuvvetli bir bağımız var. Bundan sonra karşılıklı olarak bağlarımızı, ilişkilerimizi güçlendirmeyi temenni ediyorum.
     Vali Tuna ve beraberindekiler daha sonra Marmara Adasına geçerek, Kaymakamlık ve Belediyeyi ziyaret ettikten sonra Çanakkaleye döndü.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Burak Akay / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Turizm cenneti Avşa Adası, Çanakkaleye bağlanmak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER