Türkiyeyi Geleceğe Taşıyacak Şirketler zirvesi

Türkiyeyi Geleceğe Taşıyacak Şirketler zirvesi -SAP Hızlı Büyüyen Pazarlar Direktörü Haktanır: -Avrupa zor günler geçiriyor, ama batmıyor. Politik etkileri olabilir, finans krizi içinde olabilir, ama reel sektörde bir kriz gö


BURSA (A.A) - Kurumsal uygulama ve yazılım alanında faaliyet gösteren SAPın Hızlı Büyüyen Pazarlar Direktörü Safa Haktanır, Avrupa zor günler geçiriyor, ama batmıyor. Politik etkileri olabilir, finans krizi içinde olabilir, ama reel sektörde bir kriz görmüyorum dedi.
     Haktanır, SAP Şirketi tarafından ikincisi Bursa Ticaret ve Sanayi Odasında (BTSO) düzenlenen Türkiyeyi Geleceğe Taşıyacak Şirketler zirvesinin açılışında yaptığı konuşmada, zirvenin dünyadaki rekabet ortamında şirketlerin izleyeceği stratejilerle ilgili bilgi vermeyi amaçladığını söyledi.
     Bugün bazı ülkelere yatırımın arttığına dikkati çeken Haktanır, 2023 vizyonunda Türkiyenin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında olmayı hedeflediğini bildirdi.
     Haktanır, gelişen bölgeler arasında Brezilya, Hindistan, Çin ve Rusyanın ardından Meksika, Endonezya, Körfez Bölgeleri ve Türkiyenin geldiğini belirterek, bu nedenle Türkiyeye özel önem verildiğini vurguladı.
     Avrupada bir kriz yaşandığına değinen Haktanır, Avrupanın mali durumunu değerlendirirken, finans ve reel sektörün ayrı değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çekti.
     Haktanır, Avrupadaki krizin finans kaynaklı olduğuna işaret ederek, Almanya imalat sektörünün geçen yıl yüzde 57 büyüdüğünü hatırlattı. Haktanır, şunları kaydetti:
     Avrupada kriz oluyor, ama hangi seviyede olduğuna bakmamız lazım. Avrupada kriz varsa ve ihracatımızı etkiliyorsa o zaman başka pazarlar aramamız lazım. Türkiyedeki şirketler krizi gördüler. Mademki Batıdan Doğuya gidiliyorsa, yeni pazarlara gideceğiz. Afrika gibi yeni pazarlara gideceğiz. Avrupa zor günler geçiriyor, ama batmıyor. Politik etkileri olabilir, finans krizi içinde olabilir, ama reel sektörde bir kriz görmüyorum. 2023 vizyonunda dikkat etmemiz gereken Türkiye gayri safi milli hasılanın ne kadarını Ar-Ge ve teknolojiye ayırıyor, bunları sorgulasak belki daha hızlı o hedefe ulaşırız.
     Daha sonra Türkiyeyi Geleceğe Taşıyacak Şirketler başlıklı oturum yapıldı.
     Moderatörlüğünü Capital ve Ekonomist Dergileri Yayın Yönetmeni Rauf Ateşin yaptığı oturumda konuşan Coşkunöz Holding Bilgi Sistemleri Grubu Başkanı Remzi Sülo, ekonomik açıdan Bursanın son yıllarda önemli aşama kaydettiğini ifade etti.
     Otomotiv sektörünün Türkiyede ve Bursada önemli bir yerinin bulunduğunu belirten Sülo, Alman, İtalyan, Hollandalı ortaklarımız var. Tercih edilen bir partner olduk diye konuştu.
    
     Muhabir: Tarık Üzgün / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Türkiyeyi Geleceğe Taşıyacak Şirketler zirvesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER