Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası

Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası -Bilecik Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Kaya: Firmalarımız pek çok alanda yabancı rakiplerinden daha uygun ve üstün üretim yapma gücüne sahiptir


BİLECİK (A.A) - Bilecik Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Bayram Kaya, Türk firmalarının pek çok alanda yabancı rakiplerinden daha uygun ve üstün üretim yapma gücüne sahip olduğunu bildirdi.
     Kaya, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, dünyanın, gerçek bağımsızlığın ekonomik bağımsızlıkla mümkün olabileceğini gösteren örneklerle dolu olduğunu belirtti.
     Türkiyenin birçok alanda dünya standartlarında ürün ve hizmetler üreterek ihraç ettiğine dikkati çeken Kaya, şunları kaydetti:
     Firmalarımız pek çok alanda yabancı rakiplerinden daha uygun ve üstün üretim yapma gücüne sahiptir. İlimiz, yatırım ortamının iyileşmesi sayesinde sanayi yatırımlarının hızla arttığı, işsizliğin Türkiye ortalamasının altında seyrettiği ve diğer illerden nüfus alan bir yapıya ulaşmıştır. İl Müdürlüğümüz girişimciliğe, yenilikçiliğe, bilimsel gelişmeye ve yüksek katma değerli teknoloji üretimine dayalı, bilgi tabanlı ve rekabetçi ekonomik yapısıyla dünyanın gelişmiş ülkeleri arasında yer alan bir Türkiye oluşumunda öncü rol alma vizyonunu temsil etmekte olup, bilginin ürüne ve ticari değere dönüşmesi sürecini destekleyici bir görev icra etmektedir. Aynı zamanda yüksek katma değerli, ileri teknolojiye dayalı, verimli, çevreye duyarlı, dışa bağımlılığı azaltan, güvenli ve sürdürülebilir bir üretim yapısının oluşmasını sağlamaya, haksız rekabeti önlemeye ve kullanıcıları korumaya yönelik olarak güvenli ürün arzını ve dolaşımını sağlama görevini de sürdürmektedir.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER