Un Sektörü İhracatı İçin Güç Birliği

Un Sektörü İhracatı İçin Güç Birliği Projesine bakanlık onayı


GAZİANTEP (A.A) - Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği tarafından hazırlanan Un Sektörü İhracatı İçin Güç Birliği Projesine, Ekonomi Bakanlığının onay verdiği bildirildi.
     Türkiye Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri Sektör Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçı Birliği Başkanı Şahin Batallı, yaptığı yazılı açıklamada, bulgur ve mercimek sektöründe İhracat İçin Güç Birliği Projesinin onaylanmasının ardından Ekonomi Bakanlığının Un Sektörü İhracatı İçin Güç Birliği Projesine de onay vermesinin kendileri için önemli olduğunu belirtti.
     Ekonomi Bakanlığı tarafından Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projesi kapsamında Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) bünyesinde hazırlanan her iki projeyle, ön görülen hibe desteğini almaya hak kazandıklarını ifade eden Batallı, Bu un üreticilerimiz için önemli bir adım olduğu kadar 2023 ihracat hedefinin de yakalanması açısından büyük önem taşımaktadır dedi.
     Projeyle 12 firmanın bir araya gelerek ortak hareket ettiğini ifade eden Batallı, şunları kaydetti:
     Hazırladığımız ve bakanlıktan onay alan daha önceki projemiz gibi bu projemizin de hibe tutarı yaklaşık olarak 3 milyon Avro olacaktır. Proje kapsamında 12 firmamız bir araya gelerek güç birliği oluşturmuş ve bundan sonraki faaliyetlerini birlikte koordine edeceklerdir. Hedefimiz sektörün önünün açılması ve ürünün dünya piyasalarında hak ettiği değere kavuşarak ihraç edilmesini sağlamaktır. Öncelikle bir analiz yaparak bunu rapor haline getireceğiz ve un sektörü için bir yol haritası çizeceğiz.
     Batallı, şunları aktardı:
     Dünya piyasalarında firmalarımızın rekabet gücünü arttırmak ve tanıtıma önem vererek markalaşmayı uluslar arası arenada gerçekleştirmeyi kolaylaştırmak için Ekonomi Bakanlığımız tarafından uygulanan UR-GE projelerinden en iyi şekilde istifade etmek ve yeni oluşumlarla üreticilerimizi ve firmalarımızı güçlendirmek istiyoruz. Verilen krediler, Türkiyede ihracatçı şirketlerin uluslar arası pazarlarda rekabet gücünün artacaktır.
     UR-GE den Gaziantepin ve Güneydoğu Anadolunun en iyi şekilde faydalanması için gerek sektörde bulunan şirketlerle gerek bu işin uzmanlarıyla gerekse bilim adamlarımızla ortak çalışmalar yürütüyoruz. UR-GE kapsamında hazırladığımız bu projenin giderlerinin yüzde 75i Ekonomi Bakanlığımız tarafından, geriye kalan yüzde 25inin ödemesi de projeye katılan 12 firma tarafından ortak karşılanacaktır. Bu proje ile istediğimiz ülkeye giderek veya farklı ülkelerden alıcıları ülkemize davet ederek un ve un ürünlerimizi tanıtabileceğiz.
     Projeyle ilgili ön hazırlıkların tamamlandığı ve piyasa araştırmalarının hızla sürdürüldüğü bildirildi.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Un Sektörü İhracatı İçin Güç Birliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER