Verem Eğitim ve Propaganda Haftası

Verem Eğitim ve Propaganda Haftası


GİRESUN (A.A) - Giresun Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Fazıl Özden, Verem Eğitim ve Propaganda Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini bildirdi.
     Özden, Verem Eğitim ve Propaganda Haftası dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, 6-12 Ocakta 66ıncı Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası etkinliklerini düzenleyeceklerini söyledi.
     Hafta içinde toplum sağlığını tehdit eden hastalıkla ilgili çeşitli bilgilendirme ve duyarlılaştırma etkinlikleri yapıldığını anımsatan Özden, Bütün toplum sağlığı merkezlerimizden Verem Eğitimi ve Propaganda Haftasının en etkin şekilde kutlanmasını istedik dedi.
     Veremin, solunum yolu ile akciğerlere giren verem mikrobunun yol açtığı bulaşıcı bir hastalık olduğunu ifade eden Özden, şunları kaydetti:
     Tedavi görmemiş veya düzenli tedavi görmeyen verem hastaları, konuşma, hapşırma veya öksürme ile verem mikrobunu etrafa yayarak bulaştırabilirler. Verem hastalığı en sık akciğerler olmak üzere, bütün organları tutabilir. Yine verem, zengin-fakir, genç-yaşlı herkeste görülebilen bir hastalıktır. Ülkemizde yılda yaklaşık 16 bin yeni verem hastası ortaya çıkmaktadır. Bunun yüzde 60a yakını erkek, yüzde 40a yakını ise kadındır. Öksürük, balgam çıkarma, ateş, gece terlemesi, iştahsızlık, kilo kaybı, yorgunluk, halsizlik, nefes darlığı, göğüs ve sırt ağrısı, kan tükürmek gibi belirtiler verebilir. Özellikle 2-3 haftadan uzun süren öksürüklerde veremden şüphelenmek gerekir. Bu belirtilerin görüldüğü vatandaşlarımızın en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları çok önemlidir.
    
     Muhabir: Sinan Yıldız / Fatma Kalay
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Verem Eğitim ve Propaganda Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER