1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü -Memur-Sene bağlı sendikaların üyeleri, 1 Mayısı, Çanakkalede organize edilen mitingde kutladı -Genel Başkan Gündoğdu: "Biz Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arapıyla, Acemiyle 81 Çan


ÇANAKKALE (A.A) - Memur-Sen' class='textetiket' title='Memur Sen haberleri'>Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Biz Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arapıyla, Acemiyle 81 Çanakkale inşa etmiş Türkiyeyiz" dedi.
     Gündoğdu, "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" dolayısıyla Memur-Sen tarafından Çanakkale Kordon Boyunda düzenlenen mitingde, Çanakkale ruhunun, rengi, dili, ırkı, kavmi, kıtası, meşrebi, mezhebi farklı olanları, kadın, erkek, ana, çocuk, devlet, millet, şehit ve gazileri, birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhuyla yoğuran maya olduğunu ve bundan dolayı burada bulunduklarını bildirdi.
     "İnsanlar ya dinde kardeşin ya da yaratılışta eşindir, eşitindir" idrakini seslendiren bir medeniyete mensup olduklarını belirten Gündoğdu, şöyle devam etti:
     "Biz Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arapıyla, Acemiyle 81 Çanakkale inşa etmiş Türkiyeyiz. Bağımsızlık için birlikte savaşmayı, kardeşlik zemininde bir ve beraber yaşamayı başarmış bir ceddin nesliyiz. Çalışanların hakkını arayan ve koruyan, haksızlığa direnen, kardeşlik hukukunu inşa ve ihya eden gönül elçileriyiz. Memur-Sen, kardeşlik hukukunun yaşayan modelidir. Medeniyet, iman, ihlas, kardeşlik, özgürlük, vicdan ve demokrasi diyen herkesle paydaştır. Emeğe değer veren, ekmeği büyütmek için mücadele eden, millete vurulmak istenen prangaları kıran, terörden uzak duran, akan kanı durdurmak için çaba gösteren herkesle her kesimle beraberdir."
    
     -"Ayasofya Müzesinin ibadete açılması" talebine destek-
    
     Türkiyenin 30 yıldır teröre mekan yapılmak istendiğini vurgulayan Gündoğdu, gencecik fidanların, bölücülük üzerinden türetilen, uluslararası şebekeler tarafından desteklenen terör belasını sona erdirmek için şehit olduğunu, şehit edildiğini söyledi.
     Gençlerin şehit olmaya devam etmesi, anaların ağlaması ve çocukların yetim kalmasının istendiğini dile getiren Gündoğdu, teröristle mücadelenin devlet görevi olduğunu anlattı.
     "Terörle mücadele etmek, terör bataklığını kurutmak milli bir görevdir, milletin görevidir. Biz bu görevi kurulduğumuz günden beri severek yürütüyoruz" değerlendirmesinde bulunan Gündoğdu, asil bir medeniyetin akil örgütü olarak yol aldıklarını belirtti.
     Gündoğdu, milletin birliği, kardeşliği ve huzuruna kasteden terör belasının sona ermesi için dün olduğu gibi bugün de sorumluluk aldıklarına işaret ederek, Akil İnsanlar Heyetinde yer almasını sorgulayanların, zihinlerindeki ihanet zehrini kendilerine bulaştırmaya çalıştığına dikkati çekti.
     "Yargılanacaksınız, hesap vereceksiniz" diyerek kendilerini tehdit ettiğini zannedenler bulunduğuna işaret eden Gündoğdu, şunları kaydetti:
     "Dolmabahçe Sarayında Başbakan ile terör sorununu çözmek için bir araya gelişimizi ihanet olarak tanımlayanlar var. Bu ülkenin Başbakanıyla acıyan, kanayan yaraları durdurmak, şehitlerimizin yakınlarının acısını sona erdirmek için bir araya gelmek mi ihanettir, Ergenekona, PKKya, avukatlarına ev sahipliği yapmak mı ihanettir- Bazı siyasi partiler ihanetle suçluyor, akılsız ilan ediyor, vatan haini diyor. Bu seviyeye inmek, Memur-Sene de genel başkanına da yakışmaz."
     Bazı sivil toplum kuruluşlarının gündeme getirdiği "Ayasofya Müzesinin ibadete açılması" talebini destekledikleri bilgisini veren Gündoğdu, bu konuda gerekenin yapılmasını istedi.
     Mavi Marmara Gemisine düzenlenen baskın dolayısıyla İsraile özür dileten ilk ülke olmanın haklı sevincini yaşadıklarını söyleyen Gündoğdu, "Şimdi sıra Gazze ve Filistine uygulanan ablukanın kalkmasında ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasındadır. İnşallah o günlerin gelmesi de çok yakındır" diye konuştu.
    
     -"Hedefimiz; kardeşlik hukukunu yeniden inşa etmektir"-
    
     Gündoğdu, ülke ve milletin yaşadığı sorunların yinelenmemesi, kirli senaryoların tekrar sahne almaması, milli birlik ve kardeşliği zirveye taşıyacak kadim bir toplumsal mutabakatın sarsılmaz ve yıkılmaz bir inançla hayata geçirilmesi gerektiğini anlattı. Bunun yolunun, yeni anayasa yapmak ve 2014 yılından önce milletin onayına sunmaktan geçtiğine değinen Gündoğdu, çözüm sürecinin, anayasa için bekletici sorun olarak görülmemesi gerektiğine dikkati çekti.
     Gündoğdu, hedeflerinin, insan onurunu ayağa kaldırmak, kırık kalpleri onarmak, anaların gözyaşını dindirmek, cahiliye bakiyesi ırkçılığı bitirmek olduğunu bildirerek, şöyle konuştu:
     "Hedefimiz; kardeşlik hukukunu yeniden inşa etmektir. Ülkemizi bölgesinde lider, küresel düzeyde aktör bir güce kavuşturmaktır. Milletimizi, hakça bölüşmenin, refahı birlikte paylaşmanın öznesi haline getirmektir. Mazluma omuz, zalime korku vermektir, zulmü sona erdirmektir. Yeni anayasasını yürürlüğe koymuş, terör sorununu çözmüş, birlik, dirlik içinde bir Türkiyedir. Hedefimiz; Diyarbakırda zeybeği birlikte oynamak, Muğlada halayı birlikte çekmektir. Ankaranın seğmenlerini bütün Türkiye olarak birlikte seyretmektir. Rizede demlenen çayı, Bingölde kardeşlerimizle beraber içmektir. Meriç ile Dicleyi, Fırat ile Menderesi kardeşlik okyanusumuzda yeniden birleştirmektir."
    
     -Mitingden notlar-
    
     Mitinge katılmak için diğer illerden gelen sendika üyeleri, polis tarafından oluşturulan noktalarda üst araması yapılarak alana alındı.
     Konuşmalardan önce halk oyunu gösterileri sunuldu. Diyanet-Sen Çanakkale İl Başkanı Sefahattin Çiloğlunun Çanakkale şehitleriyle ilgili okuduğu şiir, bazı katılımcıları duygulandırdı.
     Konfederasyona bağlı sendikaların genel başkanları, platforma çıkarak katılanları selamladı.
     Gündoğdu ile diğer sendikaların başkanları, miting sonunda kalabalığa doğru karanfiller attı.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar / Mehmet Bayer
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER