1. İnönü Zaferinin 92. yıl dönümü

1. İnönü Zaferinin 92. yıl dönümü -Bozüyükteki etkinlik çerçevesinde Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yılmaz ile AKUT ekibi, 6 kilometre yürüyerek Metristepeye çıktı


BİLECİK (A.A) - Bozüyük ilçesinde, 1. İnönü Zaferinin 92. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, Bursa Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ümit Yılmaz ile Arama Kurtarma Derneğinin (AKUT) Bozüyük, İstanbul, İzmir, Bursa, Yalova ve Eskişehir ekipleri, 6 kilometre yürüyerek Metristepeye çıktı.
     Nane Dere mevkisinde bir araya gelen ve aralarında Tuğgeneral Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ertan Yıldız ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataçın da bulunduğu yaklaşık 500 kişilik grup, Metristepe Anıtının bulunduğu alana ellerinde Türk bayrakları ile 2,5 saat süren yürüyüşün ardından ulaştı. Metristepe Anıtının girişinde çadır kuran Tepebaşı Belediyesi, yürüyüşe katılanlara çorba ve çay ikram etti.
     Burada Mustafa Kemal Atatürk, İnönü Savaşları Komutanı İsmet İnönü ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
     Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl yürüyüşü AKUT Bozüyük ekibi ile organize ettiklerini belirterek, gelecek yıl bu yürüyüşü büyük katılımlarla gerçekleştirip Afyonkarahisardan sonra Kurtuluş Savaşını anma etkinlikleri kapsamındaki ikinci büyük organizasyon olacağını kaydetti.
     Yürüyüşe, annesinin yardımıyla tekerlekli sandalyeyle katılan AKUT Eskişehir Ekibi üyesi Batuhan Enes Başay, yürüyüşe ilk defa katıldığını ifade ederek, bu deneyimin kendisi için etkileyici ve heyecan verici olduğunu söyledi.
     Yürüyüşe Bilecik Emniyet Müdürü Emir Gökpınar, Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Can, AKUT Bozüyük Başkanı Muharrem Öz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dağcılık kulüpleri, bisiklet grupları ile vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Barış Eren - Mesut Tankulu / Muhsin Arslan / Deniz Açık
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber 1. İnönü Zaferinin 92. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER