10 Kasım Atatürkü Anma Günü

10 Kasım Atatürkü Anma Günü -Büyük Önder Atatürkün vefatının 74. yılı dolayısıyla siyasi partiler, kurum ve kuruluşlar anma mesajı yayımladı


KAYSERİ (A.A) - Büyük Önder Atatürkün vefatının 74. yılı dolayısıyla siyasi parti liderleri, kurum, kuruluş ve sendika yöneticileri anma mesajı yayımladı.
     MHP İl Başkanı Mete Eke, yayımladığı mesajında, açlık ve yokluk gibi zor şartları aşarak Türk Milletinin düşmanlarına karşı tarih önünde destan yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürkü ölümünün 74. yılında hüzünle andıklarını bildirdi.
     Atatürkün bıraktığı emanetin Türk gençliği tarafından ilelebet korunacağını ifade eden Eke, hafızalara kazılan Atatürk ilkelerinin dünya durdukça yaşamaya devam edeceğini belirtti.
    
     -MMO Kayseri Şube Başkanı Özcan-
    
     Makine Mühendisleri Odası (MMO) Kayseri Şube Başkanı Hakan Özcan da, Atatürkün Türk Milletinin kurtarıcı lideri, kudretli bir asker olduğu kadar büyük dava ve siyaset adamı da olduğunu dile getirdi.
     Atatürkün çağının en büyük liderlerinden biri olduğunu vurgulayan Özcan, şunları kaydetti:
     Atatürk, Türkiyenin, dünya ülkeleri arasında hak ettiği yeri almasını sağlamıştır. O, Türklere bir milletin büyüklüğünün temel taşını oluşturan kendine güvenme ve dayanma duygusunu öğretmiştir. Savaştaki kahramanlıkları ve orduyu mükemmel yönetmesinin yanında, devlet kurup yönetmekteki ustalığı, ileri görüşlülüğü ile tarihte eşine az rastlanan yöneticilerdendir. Bugünleri Onun aramızdan ayrılışının yas günü olmaktan çıkarıp bizlere bıraktığı eserlerin zenginleştirerek değerlendirmeliyiz.
    
     -ADD Kayseri Şube Başkanı Ulusoy-
    
     Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kayseri Şube Başkanı Dr. İsmail Ulusoy ise mesajında, Atatürke vefatının 74. yılında en büyük eseri olarak adlandırdığı Cumhuriyet ve devrimleri yaşatma sözü verdiklerini bildirdi.
     Kısa süre önce Cumhuriyetin kuruluş yıl dönümünün kutlandığını anımsatan Ulusoy, Bu sözün gereğini 29 Ekim 2012de bir kez daha yerine getirdik. Her türlü engelleme girişimlerine ve hukuksuz yasaklamalara karşı Türk Milleti olarak, Cumhuriyet Bayramını kutlamak ve Mustafa Kemal Atatürk-ün kabrini ziyaret etmek için Ankara-ya gittik ifadelerini kullandı.
    
     -Ticaret Borsası Başkanı Ünlü -
    
     Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlüde, mesajında 10 Kasımın Atatürkü anma ve düşüncelerini anlama günü olduğunu belirtti.
     Atatürkün Türk ulusuna çağ atlattığına dikkati çeken Ünlü, mesajına şöyle devam etti:
     Ulu Önder, Türkiye Cumhuriyetinin dünya devletleri arasında saygın konuma yükselmesine vesile olmuştur. İçine bir çok şeyi sığdırdığı kısa yaşamının en son anına kadar memleketine hizmet etmiş, büyük bir liderdi. Aramızdan ayrılışının 74. yılında Atatürkü rahmetle anıyoruz.
    
     -KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmetbeyoğlu -
    
     Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asaf Mehmetbeyoğlu ise mesajında, Mustafa Kemal Atatürkün Türkiyeyi, yok olma sürecine girmiş imparatorluktan, yaşayan ve saygı duyulan bir ülke konumuna getirdiğini ifade etti.
     Atatürkün tüm dünyaya örnek bir lider olduğunu belirten Mehmetbeyoğlu, şunları kaydetti:
     Atatürk, Cumhuriyet başta olmak üzere tüm başarılarını kendisine değil, Türk milletine mal etmiştir. Kurtuluş Savaşının büyük komutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Atatürkü ölümünün 74. yılında rahmetle anıyoruz.
    
     -Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı Uzandaç -
    
     Türk Kızılayı Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç da, Türk ulusunu bağımsızlığa kavuşturan, onu çağdaş uygarlığın ayrılmaz bir parçası gören ve çağdaş uygarlık düzeyine çıkaran, adı ve eserleri sonsuza kadar yaşayacak olan Gazi Mustafa Kemal Atatürkü ölümünün 74. yılında saygıyla andıklarını kaydetti.
     Uzandaç, mesajına şöyle devam etti:
     O bir kumandan olarak bir çok savaş kazanmış, bir lider olarak kitleleri etkilemiş, bir devlet adamı olarak başarılı bir yönetim sergilemiş ve nihayet bir devrimci olarak bir toplumun sosyal, kültürel, ekonomik, politik ve hukuki yapısını kökten değiştirmeyi başarmış. Dünya tarihindeki en üstün şahsiyetlerden birisi olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 74. yılında Türk Ulusunun yüreğinde ölümsüzleşen, Büyük Önder Atatürkü bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyor, onun yüce anısı önünde saygıyla eğiliyorum.
    
     Muhabir: Esma Aygün / Hakan Can Şahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber 10 Kasım Atatürkü Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER