16. Genç Balkan Matematik Olimpiyatı

16. Genç Balkan Matematik Olimpiyatı -Manisa Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu öğrencisi Emre Kızıltuğ, Yunanistanda düzenlenen yarışmada altın madalya kazandı


MANİSA (A.A) - Manisa Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu öğrencisi Emre Kızıltuğun, Yunanistanda düzenlenen 16. Genç Balkan Matematik Olimpiyatında birinci olarak altın madalya kazandığı bildirildi.
     Manisa Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulundan yapılan açıklamaya göre, okul öğrencilerinden Emre Kızıltuğ, Türkiye Genç Balkan Matematik Milli Takımı ile katıldığı 16. Genç Balkan Matematik Olimpiyatında bireysel olarak birincilik elde etti ve altın madalya kazandı.
     Olimpiyatta, Kızıltuğun da yer aldığı Türkiye Genç Balkan Matematik Milli Takımı da 12 yıl aradan sonra şampiyonluk elde etti.
     Kızıltuğun başarısı nedeniyle okulun toplantı salonunda ödül töreni düzenlendi.
     Okul müdürü Muzaffer Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, öğrencileri Kızıltuğun daha önce de Türkiye ve dünya genelinde yapılan çeşitli yarışmalarda başarılı olduğunu belirterek, Kızıltuğun başarılarıyla gurur duyduklarını ifade etti.
     Emre Kızıltuğ ise Türkiyeye ve Manisaya bu başarıyı getirdiği için mutlu olduğunu dile getirerek, bundan sonraki hedefinin dünya birinciliği olduğunu kaydetti.
     Törende, Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu Müdürü Muzaffer Yılmaz, Şehzade Eğitimi Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Muhittin Çalımcı ve Okul Aile Birliği Başkanı Funda Baldır, Kızıltuğu çeyrek altın ile ödüllendirdi.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Ali Rıza Karasu
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber 16. Genç Balkan Matematik Olimpiyatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER