18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Nevşehirde şehitler, düzenlenen törenlerle anıldı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehirde 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü nedeniyle tören düzenlendi.
     Şehitlik Parkında düzenlenen ilk törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okundu, şehitlik anıtına çelenkler sunuldu. Daha sonra saygı atışının gerçekleştirildiği tören sona erdi.
     Buradaki törenin ardından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde devam eden anma programında konuşan Nevşehir Vatan Şehitleri ve Malülleri Derneği Başkanı Ramazan Çiftçi, Çanakkale savaşlarının Türk tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu, Çanakkale zaferinin maddenin, maneviyata karşı yenik düştüğü bir kahramanlık destanı olduğunu söyledi.
     Ülke olarak tarihte yaşana savaşlardan ders çıkarmamız gerektiğini belirten Çiftçi, Anadolu insanının Çanakkalede gösterdiği kahramanlık asırlar boyunca unutulmayacaktır. Biz orada savaşırken Anadolu insanının vatan sevgisi, insan sevgisi bir arada görebiliyoruz. Ondan dolayıdır ki tarihimizi anlatırken yüzü kızaracak milletlerden değiliz dedi.
     Jandarma Üsteğmen İlksen Savaş Cansevdi de, yaptığı konuşmada, Türk milletinin tarihi boyunca bir çok kahramanlıklara imza attığını Çanakkalede yaşanan zaferin Türk ordusunun dünya savaş tarihine altın harflerle yazıldığını kaydetti.
     Türk milletinin Çanakalede, Yemende, Balkan Cephesinde, Sarıkamış harekatında, Kurtuluş Savaşında gösterdiği kahramanlıklarla bugünlere gelinebildiğini ifade eden Cansevdi, Türk ordusunun geçmişte olduğu gibi şimdide iç güvenlikte teröre karşı mücadelesinin devam ettiğini belirtti.
     Cansevdi, Türk ordusunun Birinci Dünya Savaşın da Çanakkale Cephesi ve Sarıkamış harekatı hariç İstiklal Savaşında, Balkan, Yemen, Suriye cephelerinde verdiği şehit sayının terör örgütüyle mücadele de verilenden daha az olduğunu anımsattı.
     Konuşmaların ardından program Nevşehir Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programın sunulmasıyla sona erdi.
     Törenlere, Vali Abdurrahman Savaş ile Nevşehir Milletvekilleri Murat Göktürk ve Erdal Feralan, İl Jandarma Komutanı Dursun Ertuğrul, Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, askerler, şehit aileleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER