18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Aksarayda düzenlenen törende 3 şehit ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi


AKSARAY (A.A) - 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümünde Aksarayda tören düzenlendi.
     Aksaray Şehitliğindeki tören Vali Selami Altınok, Jandarma Alay Komutanı Albay Erdal Eren ve Belediye Başkanı Nevzat Paltanın Şehitlik Anıtına çelenk sunmasıyla başladı.
     Öğrenciler ve askerler tarafından şiirlerin okunduğu törende, saygı atışının ardından Vali Altınok şehitlik defterini imzalandı.
     Altınok, burada yaptığı konuşmada, şehitlerin vatanın bağımsızlığı uğruna gösterdikleri fedakarlığı ifade edecek kelime bulmakta zorlandığını söyledi.
     Şehitlerin aziz hatıralarını yaşatabilmek için onların gösterdiği mücadeleyi vermeye devam edeceklerini vurgulayan Altınok, Şehitlerimizin geride bıraktıkları anne ve babaları bizim anne babamız, yavruları bizim evlatlarımızdır. Onlara bize emanet edilmiş en kutsal varlıklarımız olarak değer vermeye devam edeceğiz. Gözünü kırpmadan şahadet şerbeti içen aziz şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum dedi.
     Altınok, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından gönderilen Devlet Övünç Madalyalarını Şehit Jandarma Er Ecevit Altan, Şehit Piyade Çavuş Yavuz Çoban ve şehit polis memuru Yavuz Bayalın babalarına verdi.
     Çok sayıda şehit yakını ve vatandaşın katıldığı tören mezarların ziyaret edilmesi ve okunan duaların ardından sona erdi.
    
     Muhabir : EKİP
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER