18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -Ege Üniversitesinde öğrencilere, Çanakkale Savaşında askerlerin menüsünü oluşturan yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek dağıtıldı


İZMİR (A.A) - Ege Üniversitesinde (EÜ) öğrencilere, Çanakkale Savaşında askerlerin menüsünü oluşturan yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek dağıtıldı.
     EÜ Öğrenci Konseyince 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, kampüsün 1 numaralı yemekhanesi önüne kurulan çadırda isteyen öğrencilere Çanakkale Savaşında askerlerin menüsünü oluşturan yağlı buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek verildi.
     EÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Murat Mola, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çanakkale ruhunu yaşatmak amacıyla Çanakkale şehitlerinin yediği yemekleri öğrenci arkadaşlarına dağıttıklarını söyledi.
     Çanakkalede savaşan askerlerin menüsündeki yemeklerden yiyen öğrencilerden Şeyma Yılmaz da şehitleri saygıyla andığını ifade ederek, Bazı günler bir lokma yiyorlarsa ne mutluydu onlara. Bu şartlarda bizim için savaşıp şehit oldular dedi.
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER