18 Mart Şehitleri Anma Günü

18 Mart Şehitleri Anma Günü -AK Parti Yalova Milletvekili Coşkun ve AK Parti İl Başkanı Pehlivan anma günüyle ilgili mesaj yayımladı


YALOVA (A.A) - AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, 98 yıl önce Çanakkalede yazılan kahramanlık destanı dünyanın dönüm noktası olmuştur dedi.
     Coşkun, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamasında, Çanakkale Zaferinin milli birlik ve beraberliğin en önemli simgesi olduğunu belirtti. Coşkun, şunları kaydetti:
     Bizler bugün, şehitlerimizin fedakarlıklarıyla kazanılmış bu vatan toprakları üzerinde yeni bir gelecek inşa ediyoruz. 98 yıl önce Çanakkalede yazılan kahramanlık destanı dünyanın dönüm noktası olmuştur. 1. Dünya Savaşının en kritik dönemi olarak ifade edebileceğimiz Çanakkale Savaşında, milletimiz tarihin akışını değiştirmeyi başarmıştır. Ülkemizin her bölgesinden gelen henüz çocuk denebilecek yaşlardaki mehmetçiklerden oluşan kahraman ordumuz, kendi canlarından vazgeçerek şehit ve gazi olmuştur. Şehitlerimizin dul ve yetimlerine, gazilerimize devlet ve millet olarak minnet borçluyuz. 18 Mart Şehitler Gününde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ahirete göç eden gazilerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum, hayatta olan kahraman gazilerimize ve şehit ailelerimize saygılarımı sunuyorum.
    
     -AK Parti İl Başkanı Pehlivan-
    
     AK Parti Yalova İl Başkanı Mustafa Pehlivan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 98. yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.
     Pehlivan, açıklamasında, Çanakkale Savaşının 100 binlerce şehit ve gazi verilen destansı bir zafer olduğunu belirtti. Pehlivan, şunları kaydetti:
     Çanakkale destanı, milletin her türlü yokluk ve acılar içinde birlik ve beraberliğiyle neler başarabileceğini göstermiştir. 18 Mart 1915, bağımsızlığımızı milli karakterimizin değişmez bir parçası olarak bütün dünyaya gösterdiğimiz şanlı destanımızın tarihidir. Çanakkale destanı, aynı zamanda ateşten günler yaşadığımız milli mücadele yılları için hem moral hem ışık hem de yeni kurulacak Türkiye Cumhuriyetinin doğum sancısı olmuştur. Şehitlik yüce dinimizde çok üstün bir makamdır. Milletimiz tarihi boyunca bu makamı hem mukaddes bilmiş hem de muhabbet beslemiştir. Aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakar milletimizin nice adsız kahramanlarını minnet, saygı ve şükranla yad ediyorum.
    
     Muhabir: İsmail Ersan / Cem Şan
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber 18 Mart Şehitleri Anma Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER