19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve

19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı -AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Coşkun: -"Milli mücadele kahramanlarının gösterdikleri azim, inanç ve kararlılıktan, başta gençliğimiz olmak üzere şüphesiz yediden yetmişe çıkartacağımız büyük


BOLU (A.A) - Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Coşkun, mesajında 19 Mayıs 1919un Türk milletinin Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde hürriyet aşkıyla başlattığı kutlu mücadelenin en önemli tarihlerinden olduğunu bildirdi.
     Onurlu mücadelenin sonunda gelen zaferle Türk milletinin egemenlik ve bağımsızlık idealini cumhuriyetle yaşatmaya devam ettiğini belirten Coşkun, şunları kaydetti:
     "Milli mücadele kahramanlarının gösterdikleri azim, inanç ve kararlılıktan, başta gençliğimiz olmak üzere şüphesiz yediden yetmişe çıkartacağımız büyük dersler vardır. Tarihini bilen ve analiz eden, donanımlı, bilgi ve beceri kabiliyeti yüksek, üreten nesiller yetiştirmeyi üniversiteler olarak en temel amaç biliyor, gençlerimizin kendilerine emanet edilen bu cennet vatanı, birlik ve beraberlik içinde layıkıyla geleceğe taşıyacağına inanıyor ve onlara güveniyoruz.
     Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, sevgili gençlerimizin ve tüm halkımızın 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum."
    
     Muhabir: Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER