19 Mayıs Atatürkü Anma ve Gençlik

19 Mayıs Atatürkü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı -KİT Komisyonu Başkanı Dr. Poyraz: -"19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını yurdumuzun her köşesinde, birlik ve dayanışma içinde, gurur ve coşkuyla kutluyoruz"


BİLECİK (A.A) - KİT Komisyonu Başkanı ve Bilecik Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz, 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının, yurdun her köşesinde, birlik ve dayanışma içinde, gurur ve coşkuyla kutlanacağını bildirdi.
     Poyraz, yayımladığı mesajında, 19 Mayısın, Türk milletini aydınlığa kavuşturan ve Cumhuriyetle buluşturan bir dönüm noktası olduğunu belirterek, 19 Mayıs 1919 tarihinin, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, ulusal değerlerin yeşerdiği ve kurtuluş ateşinin yakıldığı gün olduğunu ifade etti.
     "19 Mayıs, aynı zamanda bağımsızlığa, aydınlık geleceğe olan inancın adıdır" ifadelerini kullanan Poyraz:, mesajında şunları kaydetti:
     "Cumhuriyeti kuranların düşüncelerinin, bugünlerimiz için taşıdığı değerin bilincine vararak, onların ülkülerine sahip çıkmak bizlere güç verecek, hedeflerimize ulaşmanın yolunu açacaktır. Demokrasiyi özümsemiş, tarihinin ve varlığının değerini iyi bilen, bilimin, eleştirel düşünce yapısına sahip, üretken, her türlü düşünceye saygılı, ülke sorunlarına duyarlı bireyler olarak görmek hepimizin en içten dileğidir. Devlet ve millet olarak siz gençlerimizin en iyi şekilde yetişmenizi, dünyadaki gelişmelere uygun eğitim görmenizi amaçlıyor, haklı beklentilerinize cevap vermeye çaba gösteriyoruz. Eğitim sürecinde ve sonrasında karşınıza çıkan sorunların bilincindeyiz. Yaşamınızı etkileyen bu sorunların yarınlara taşınmaması, umutlarınızın sürekli olabilmesi için çalışıyoruz. Geleceğinize ve ülkenize inancınızı, kendinize olan güveninizi hiçbir zaman kaybetmemelisiniz."
    
     -MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker
    
     MHP Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker de 19 Mayıs Atatürkü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
     Türkiyenin yarınlarının gençliğe emanet olduğunu ifade eden Şeker, şunları kaydetti:
     "Korkmadan, yılmadan, her türlü engellere ve zorluklara göğüs gererek, içinde bulunduğumuz kasvetli ve endişe verici dönemlerden kurtularak Türkiyenin ve Türk milletinin geleceğini gençlerimiz şekillendirecektir. Bu azmin ve kararlılığın adı, Türk Gençliğidir. Mazlum milletlere ve bütün islam alemine örnek olan "Milli mücadelemizin" lideri, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürkün, Nutukun son bölümünde gençliğe hitap ederek, Ey Türk istikbalinin evladı! Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur demiş ve bu ülkenin mukaddesatını gençliğe emanet etmiştir."
     19 Mayıs Milli bayramlarının, gençliğin Atasına verdiği cevap olduğunu aktaran Şeker, şöyle devam etti:
     "19 Mayıs, hem milli bayramdır, hem de geleceğe doğru yürüyen Türkiyemizin gülen yüzü, bitmeyen gücü, sönmeyen ateşi, nice başarılara imza atacak olan enerjisidir. Gençlerimizin, yozlaşmanın ve yabancılaşmanın etkisine Dur diyerek, kendi özünden ve toprağından beslenen akıl ve gönül birikimine ulaşmasını diliyorum. Gençlerimizin güçlü, başı dik, onurlu, ahlaklı, bilgili ve kültürlü nesiller olarak, her türlü emperyalist senaryoya ve her türlü cehalete karşı mücadele vereceğine yürekten inanıyorum. Bu vesileyle, nice 19 Mayıslarda milli şuur ve iman bütünlüğü içinde buluşmak, kardeşlik ve bütünlük içinde geleceği inşa etmek dileğiyle, 19 Mayıs Bayramınızı kutluyorum."
    
     Muhabir: Masut Tankulu
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 19 Mayıs Atatürkü Anma ve Gençlik Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER