19 Mayıs kutlamaları

19 Mayıs kutlamaları -Siirt, Şırnak, Mardin ve Bingölde tören düzenlendi


DİYARBAKIR (A.A) - 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Siirt, Şırnak, Mardin ve Bingölde törenle kutlandı.
     Siirtte Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kutlama valilik önünde devam edildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüsam Olgaç, gençliğin, Atatürkün emaneti olan Cumhuriyeti koruma konusunda ilk günkü kararlılık ve azim içerisinde olduğunu belirterek, "Bu kararlılıktaki gençliğin en büyük görevi, kutsal emaneti koruyarak ve geliştirerek, gelecek nesillere teslim etmektir" dedi.
     Milli sporcu Esra Oğuzun gençler adına yaptığı konuşmanın ardından spor gösterileri gerçekleştirilirken, Reyhanlıdaki patlamalar nedeniyle müzik dinletisi ve halk oyunlarının iptal edildiği açıklandı.
     Törene, Vali Vekili Mustafa Pala, AK Parti Milletvekili Osman Ören, Belediye Başkan Vekili Hidayet Elinç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şükrü Eken, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     -Şırnak
    
     Şırnak Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Selahattin Yürenç, nitelikli ve ideal sahibi bir neslin yetişmesi için çaba gösterdiklerini söyledi.
     Şırnakta gençler için yeni spor alanlarının oluşturulacağını ifade eden Yürenç, Hedefimiz Şırnakta tüm gençliğe ulaşarak sporu ve sanatı sevdirmektir diye konuştu.
     Öğrencilerin spor gösterilerinin ardından katılımcılar, Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencilerinin yaptığı ürünlerin yer aldığı sergiyi gezdi.
    
     -Mardin
    
     Mardinde Atatürk Anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan kutlamalar, 21 Kasım Şehir Stadında bulunan Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğünde sürdü.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kuzu, Türkiyenin geleceği ve milletin zenginliğinin gençler olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     "Gençlerimiz bu yüzden ülke olarak atılan tüm adımların sebebi ve başarıların teminatıdır. Bu uzun ve kararlı yolculukta gençlerimiz,her konuda donanımlı güçlü sağlıklı bir nesil olarak gelecekte Türkiyenin temsilcileri olacaklardır. Mefkure sahip ve kendini topluma adamış bir gençlik her türlü zararlı alışkanlıktan ve eğilimden hiçbir şekilde etkilenmeyecektir."
     Konuşmaların ardından şiirlerin okunması ve halk oyunları ekiplerinini gösterileriyle son bulan törene Vali Vekili Selim Palamut, Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ve İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vural Erol da katıldı.
    
     -Bingöl
    
     Bingöl Valiliği önünde İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan etkinliğe Bingöl TBMM Vakfı Fen Lisesinde devam edildi.
     Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Erdal Arıkan, bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürkün milli mücadeleyi başlattığını vurgulayarak, "19 Mayıs 1919da bağımsızlık ateşini yakan Atatürk göstermiş olduğu mücadeleyle Kurtuluş Savaşını onan inanan milleti ile birlikte sürdürmüş, kazanılan bu zaferin devam etmesi ve vatanımızın kalkınması için gençlere olan güveni sebebiyle bu günü gençlere armağan etmiştir" ifadesini kullandı.
     Halk oyunları ekibi gösterisi ile hafta nedeniyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesiyle son bulan törene Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Gündüz, Emniyet Müdürü Ercan Taştekin, kamu kurum amirleri ile çok sayıda öğrenci katıldı.
    
     Muhabir: Ekip/Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber 19 Mayıs kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER