2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali

2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali -Festival kapsamında Türkiyede bir ilk olan 100. yılında Balkan Göçü sergisi açıldı


BURSA (A.A) - 2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali kapsamında, 100. yılında Balkan Göçü sergisi açıldı.
     Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) iş birliği, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ana sponsorluğunda düzenlenen 2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali (FotoFest), özel sergilere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
     Türkiyede bir ilk olduğu bildirilen 100. Yılında Balkan Göçü (Centennial of Balkan Immigration) sergisi ile Selanikte bir asır önce yaşanan göçün izleri bugüne taşınıyor.
     Serginin açılışı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala tarafından Tayyare Kültür Merkezinde yapıldı. Selanik Balkan Savaşları Müzesinin desteğiyle düzenlenen sergide, müzenin arşivinden seçilen 41 fotoğraf sergileniyor.
     Altepe, açılışın ardından sergiyi gezdi. Festival Yürütme Kurulu üyelerinden Ceyhun İrgil ile Utku Kaynardan fotoğraflarla ilgili bilgiler alan Altepe, daha sonra FotoFestin Bursada gerçekleştirilmesi ve geleneksel hale getirilmesi noktasında yoğun emek sarf eden Bursa Kent Konseyi üyelerine çalışmalarından dolayı başarı diledi.
     O günkü savaşın koşullarına ışık tutarken gündelik yaşamdan da kesitlerin sunulduğu sergideki fotoğraflar, müzenin arşivinde bulunan binlerce fotoğraf arasından seçilerek, Yunanistanda basıldı ve Türkiyeye gönderildi. 1912-1918 yılları arasındaki altı yıllık döneme ait olan fotoğrafların cam negatif olmaları da sergiye ayrı bir anlam ve değer katıyor.
    
     Muhabir: Halil İbrahim Başer
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber 2. Uluslararası Bursa Fotoğraf Festivali Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER