2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri Sanayi Konferansı

2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri Sanayi Konferansı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Düşünce ve Atılım Derneği tarafından düzenlenen 2. Erciyes Buluşmaları kapsamında, "2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri Sanayi Konferansı" yapıldı.
     Sermaye Piyasası Kurulu İkinci Başkanı Bekir Sıtkı Şafak, Melikşah Üniversitesi Hukuk Fakültesi Salonunda düzenlenen konferansta, son 10 yılda global ekonomideki servet dağılımında gelişmekte olan ülkelere doğru yoğun bir kayma oluştuğunu söyledi.
     Gelişmekte olan ülkelerdeki şirketlerin sermaye piyasalarından çok daha fazla pay almaya başladığına dikkati çeken Şafak, "McKinsey Global Enstitü tarafından yapılan araştırmaya göre, şu an dünyada 200 trilyon dolarlık finansal varlık var. Bunların yüzde 20si gelişmekte olan ülkelerde, yüzde 80i de gelişmiş olan ülkelerde bulunmaktadır. 2020de bunun 371 trilyon dolara ulaşması bekleniyor. Bunun da yüzde 36lara kadar gelişmekte olan ülkelere kayması öngörülmektedir" diye konuştu.
     Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkan Yardımcısı Selma Tezyetiş ise, gümrük duvarlarının kalktığı, serbest ticaretin geliştiği bir rekabet ortamında küçük ve orta ölçekli işletmelerin ayakta kalabilmek için AR-GE ve inovasyon çalışmalarına önem vermeleri, hizmet ve üretim yöntemlerini sürekli yenilemeleri gerektiğini anlattı.
     Şekerbank Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Karademir de Kayserili sanayicilerin katma değeri yüksek ürünlere yönelmesi gerektiğini anlattı.
    
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber 2023 Türkiye Vizyonunda Kayseri Sanayi Konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER