23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı -AK Parti Kütahya İl Başkanı Saraçoğlu: -"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, çocuk hakları konusunu dünya gündemine taşımış, çocuklara olan sevgisini, en üst seviyede ispat etmiştir"


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün çocuk hakları konusunu dünya gündemine taşıyarak, çocuklara olan sevgisini, en üst seviyede ispat ettiğini bildirdi.
     Saraçoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolasıyla yaptığı yazılı açıklamada, ülke tarihinin en önemli dönüm noktalarından birinin Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) açılışı olduğunu ve bugününde Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan edildiğini belirtti.
     TBMMnin 23 Nisan 1920de açılmasıyla millet egemenliğinin resmen hayata geçirildiğini ifade eden Saraçoğlu, şunları kaydetti:
     "Bu önemli gün, Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. Bu günü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, çocuk hakları konusunu dünya gündemine taşımış, çocuklara olan sevgisini, en üst seviyede ispat etmiştir. Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir. Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere birinci meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anıyor, TBMMnin 93ncü yılı ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularımla kutlarım."
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER