Çözüm süreci

Çözüm süreci -Batman Valisi Arslan, iş adamlarını bölgeye yatırım yapmaya davet etti -Vali Arslan: "Barış ortamının tesisi ile artık bir mazeret kalmayacak"


BATMAN (A.A) - Yılmaz Ekinci - Batman Valisi Yılmaz Arslan, bölgede barış ortamının tesisiyle artık yatırım konusunda bir mazeret kalmayacağını belirterek, "Bundan sonra yatırım ve istihdam artmazsa, bu alanda gelişme olmazsa, hem biz hem de bu yatırımı yapması gereken insanlar kendimizi suçlayacağız" dedi.
     Vali Arslan, sürdürülen çözüm sürecine ilişkin olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, huzur ve güvenin olmadığı yerde, gelişmeden, kalkınmadan, büyümeden, ihracattan bahsetmenin bir anlamı olmadığını söyledi.
     Özellikle çeyrek asırdır bölgede süregelen sıkıntılı ortamın, bölgenin kalkınmasına, gelişmesine, olumsuz yönde etki ettiğini artık herkesin bildiğini belirten Arslan, "Bölgede huzur ve güven ortamının tesisi, güçlenmesi ve vatandaşımızın bunu yeterince algılamasıyla beraber, hemen hemen bütün hizmetlerde kamu alanlarında ve diğer hizmetlerde bir geometrik artış olacağını düşünüyoruz" dedi.
    
     -Batmanlı iş adamlarına çağrı-
    
     Batmanlı olup batı illerinde yatırım yapan onlarca iş adamı tanıdığını kaydeden Vali Yılmaz Arslan, "Onlarla görüşüyoruz. Biz onlara gelin memleketinizde yatırım yapın diyoruz. Kocaeliye Aydına, Denizli gibi illere yatırım yapmışsınız Allah razı olsun. Türkiye sınırlarının içinde yatırım nereye yapılırsa yapılsın makbulümüzdür. Ama diyoruz ki gelin biraz da kendi memleketinizde bunun bir örneğini yapın. Bize söylenen ise gelelim yapalım ama... sonra ise birtakım mazeretler sıralanırdı. Barış ortamının tesisi ile artık bir mazeret kalmayacak" diye konuştu.
    
     -"Mazeret kalmadı"-
    
     Vali Yılmaz Arslan, yatırım yapmak isteyenler için Güneydoğunun, Batmanın çok cazip bir yer olduğunu vurgulayarak bunun değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.
     Bölgenin, ister karayolu, ister havayolu ister demiryolu ile olsun Ortadoğuya en yakın bölge olduğunu anlatan Arslan, sanayileşmede nakliye kolaylıklarının çok önemli olduğunu yatırımcıların bunu değerlendirmesi ve harekete geçmesini beklediklerini kaydetti.
     Arslan, şunları söyledi:
     "Her hafta birkaç yatırımcıyı misafir ediyorum. Devletin buradaki temsilcileri olarak da bizim açımızdan bir mazeret kalmadı, yatırımcı açısından da bir mazeret kalmadı. Bundan sonra yatırım ve istihdam artmazsa, bu alanda gelişme olmazsa hem biz hem de bu yatırımı yapacak veya yapması gereken insanlar kendimizi artık suçlayacağız. Bizde bir eksiklik vardır ki bu olmuyor diyeceğiz. Çünkü başka bir sorun kalmadı. Çok iyi bir noktaya geldik. Ve bunun daha da iyiye doğru gideceğini düşünüyor ve inanıyorum. Bu vesile ile başta Batman olmak üzere Türkiye ve hatta dünyanın her yerinden yatırım yapmak isteyenleri buraya davet ediyorum. Biz buradayız, ne istiyorlarsa, ne diliyorlarsa yasal çerçevede elimizden gelen bütün katkıyı sağlamaya hazırız.
    
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER