23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -İzmirde Cumhuriyet Meydanında düzenlenen törende öğrenciler İzmirin EXPO 2020 adaylığı için hazırlanan şarkıyı birlikte söyledi


İZMİR (A.A) - 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı İzmirde törenle kutlandı.
     Cumhuriyet Meydanından düzenlenen tören İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcının Atatürk Anıtına çelenk koymasıyla başladı.
     Törene katılan CHP İzmir milletvekilleri Mustafa Moroğlu ve Alaattin Yüksel, kutlama programını eleştirdi. Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, bayramları özgürce kutlamak istediklerini belirterek, "Devlet bu bayramlara sahip çıksın. Başta TBMM sahip çıkmıyor. Ulusal Egemenlik Bayramının olduğu bugün milletvekillerinin tutuklu olması Türkiyede demokrasinin olmadığının en iyi örneği, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olmadığının en önemli göstergesidir. Hükümetin bayramları etkisizleştirme, yok olmaya doğru götürme anlayışı var. Bunu kınıyoruz" diye konuştu.
     Daha sonra tören alanına İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan geldi.
     Öğrencilerin Kıraç, Atay ve Aydoğana çiçek vermesinin ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Bardakcı, törene katılan 46 ülkeden 900 öğrenciye çeşitli dillerde "hoşgeldiniz" dedi.
     Konuşmasının bir bölümünü İngilizce olarak da yapan Bardakcı, 1. Dünya Savaşından sonra Osmanlı Devletinin topraklarında işgaller yaşandığını ifade ederek, Ulu Önder Atatürkün 1920de TBMMyi topladığını, mecliste cumhuriyetin temellerinin atıldığını hatırlattı. Bardakcı, bugün tüm dünya çocuklarının Çocuk Bayramını kutladığını kaydetti.
     Öğrencilerin şiirler okunduğu törende, farklı ülkelerden gelen öğrenciler gösteriler sundu. Öğrencilerin Türk bayraklı gösterisi İzmirlilerden büyük alkış aldı. Öğrenciler Atatürk resmi ve EXPO logolu flama açtı. EXPO logosunun basılı olduğu tişörtleri giyen öğrenciler, İzmirin EXPO 2020 adaylığı için hazırlanan şarkıyı birlikte söyledi.
     Gösterilerin sonunda öğrencilerin yanı gelen Kıraç, çocuklarla fotoğraf çektirdi, çocuklardan "EXPO 2020 İzmirde" diye bağırmasını istedi.
     Törene Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ile İzmir milletvekilleri de katıldı.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER