23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlanıyor -Sakarya, Bolu ve Düzcede çeşitli etkinlikler düzenlendi


SAKARYA (A.A) - Sakarya, Bolu ve Düzcede 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.
     Sakaryanın Adapazarı ilçesinde Kent Meydanındaki Atatürk anıtına çelenk bırakılmasıyla başlayan kutlamalar, Atatürk Spor Salonunda düzenlenen programla devam etti.
     Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşan Sakarya Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı, dünyanın ilk ve tek çocuk bayramını kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.
     23 Nisanın hem Türkiye hem de dünyada sevgi ve dostluk tohumlarının ekildiği ve meyvelerinin toplandığı bir gün olduğunu belirten Sandıkçı, "Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da ilimizde 8 ülkeden 280 çocuk ile iki ilimizden 70 çocuğu misafir etmekteyiz. Bayramlar eğlenmek, sevinmek ve coşku günleri olduğu kadar birlik, beraberliğin muhasebesinin yapıldığı günlerdir. Herkesin bayramı kutlu olsun" diye konuştu.
     Konuşmaların ardından öğrenciler şiir okudu, çeşitli dans ve cimnastik gösterileri sundu. Ukrayna, Gürcistan, Kırgızistan, Moldova, Arnavutluk, Makedonya, Bulgaristan, Estonya ve Romanyadan gelen öğrencilerin halk oyunları gösterisi ilgiyle izlendi.
     Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.
    
     -Bolu-
    
     Anıtparktaki Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından Atatürk Stadında kutlama programı düzenlendi.
     Bolu Milli Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan, burada yaptığı konuşmada, 23 Nisanın Türk milletinin emperyalist devletlerin her türlü işgal, baskı ve zulmüne karşı Atatürkün önderliğinde bağımsızlığını elde ettiği gün olduğunu söyledi.
     Alpdoğan, konuşmasını Atatürkün şu sözleriyle tamamladı:
     "Küçük hanımlar, beyler! Sizler, hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, mutluluk parıltısısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunu düşünerek, ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz."
     Konuşmaların ardından Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ve Bolu Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bilgehan Kaymaz, yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül verdi.
     Tören, cimnastik ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi.
    
     -Düzce-
    
     Belediye meydanından başlayan yürüyüşün ardından Anıtparktaki Atatürk anıtına çelenk sunuldu.
     Törende konuşan Düzce Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı, 23 Nisanın dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olduğunu anımsattı.
     Çocukların Türkiyenin geleceği olduğunu vurgulayan Yazıcı, "En büyük arzumuz, çocuklarımıza bugün olduğundan çok daha parlak bir gelecek hazırlayabilmektir. İnanıyoruz ki bugünün çocukları, ileride çok daha iyi bir Türkiyeyi inşa edecek, dünya barışına önemli katkı sağlayacak" diye konuştu.
     Program, çeşitli yarışmalar ve halk oyunları gösterisiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER