24 Temmuz Basın Bayramı

24 Temmuz Basın Bayramı -Osmaniye Belediye Başkanı Kara ve bazı kurum müdürleri ve sivil toplum örgütü temsilcileri kutlama mesajı yayımladı


OSMANİYE (A.A) - 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ve bazı kurum müdürleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri kutlama mesajı yayımladı.
     Kara, yayımladığı mesajında, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 104. yıl dönümünü kutlamanın sevincini yaşadıklarını ifade etti.
     Gazetecilerin, halkın gören gözü, işiten kulağı olduğunu belirten Kara, şunları kaydetti:
     Eğer bir yerde gazeteci yoksa basın mensubu yoksa orada ne demokrasiden söz edilebilir, ne de özgürlükten. Basın mensupları insanların en önemli ihtiyacı olan haber alma işlevini yerine getirerek, topluma büyük bir yarar sağlamaktadır.
     AK Parti Osmaniye Gençlik Kolları İl Başkanı İsmail Kaya ise basının, çağdaş demokrasilerde iletişimin en güçlü araçlarından olup, toplumun yapılanmasında ve gelişmesinde büyük rol oynayan vazgeçilmez temel unsurlardan biri olduğunu belirtti.
     Tüm Sanayici ve İş adamları Derneği (TÜMSİAD) Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş de, Osmaniyedeki basın mensupları başta olmak üzere tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutladığını aktardı. Osmaniye Halk Sağlığı Müdürü Alper Boz, görevini toplumsal değerlere saygılı, kişisel hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla yerine getiren özgür basının, demokrasinin en etkili ölçülerinden biri olduğunu vurguladı.
     İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz ise basın mensuplarının özgürce haber yapmalarının önündeki engelleri kaldıran ve kamuoyunun haber alma özgürlüğünün önünü açan basında sansür uygulamasının kaldırılışının 104. yıl dönümünü kutladığını belirtti.
    
     Muhabir: Tuğba Temir/Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber 24 Temmuz Basın Bayramı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER