29 Ekim Cumhuriyet Bayramında çıkan olaylar

29 Ekim Cumhuriyet Bayramında çıkan olaylar -Antalyada Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunmak isteyen grupta bulunan ve yaşanan arbede sonrasında haklarında "Kamu görevlisine görevinin yapılmasını engellemek amacı


ANTALYA (A.A) - Antalyada geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunmak isteyen grupta yer alan ve yaşanan arbede sonrasında haklarında dava açılan 6 kişi, ilk duruşmada beraat etti.
     Antalya 15. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, mağdur olarak Antalya Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları Ramazan Saruhan ve Hacı Gürbüz ile tutuksuz yargılanan Ayhan Zor, Özgür Erdoğan, Mürsel Coşkun, Turgay Doğan, Yekta Koç ve Zeki Gökçe katıldı. Duruşmayı, CHP İl Başkanı Devrim Kök de izledi.
     Davada ifade veren polis memurları sanıklardan şikayetçi olmadı. Olay yeri görüntü ve fotoğraflarının bilirkişi incelemesinde ise 6 kişinin yaşanan arbedede görevli polis memurlarını ittikleri ileri sürüldü.
     Sanıklardan Doğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutlamak amacıyla tören alanına geldiklerini, bariyerlerin ön tarafında bulunduklarını anlattı. Daha sonra arkadan gelen kalabalığın kendilerini itmesi sonucu polis barikatlarını aştıklarını ifade eden Doğan, kendisinin bariyerler arasında kaldığı ve mağdur olduğunu savundu.
     Coşkun da görevli polis memurlarına kasıtlı herhangi bir eylemde bulunmadıklarını, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi.
     Koç ise olaylar sırasında gözüne biber gazı sıkıldığını iddia ederek, "Cumhuriyet Bayramını kutlamak amacıyla alana geldik. Arkadaki yoğunluk nedeniyle bariyerlere sıkıştım. Gözüme biber gazı sıkıldı. Ne yaptığımı hatırlamıyorum" dedi.
     Tanık polis memurlarının da dinlenilmesinin ardından mahkeme, "Kamu görevlisine görevinin yapılmasını engellemek amacıyla cebir kullanmak suretiyle görevi yaptırmamak için direnme" suçlamasıyla yargılanan 6 kişi hakkında suç unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verdi.
     Antalya Adliyesi önünde bekleyen bir grup ise "Mustafa Kemalin askerleriyiz" sloganı atarak, duruşmadan çıkan arkadaşlarına destek verdi.
    
     -Olayın geçmişi-
    
     Antalyada geçen yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla CHP İl Başkanlığı binasında toplanan ve aralarında CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, CHP İl Başkanı Kök, bazı sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile partililerin bulunduğu grup, Cumhuriyet Meydanına kadar slogan atarak yürümüştü.
     Kendi çelenklerini sunmak için Cumhuriyet Meydanında düzenlenen resmi tören alanına girmek isteyen grup ile polis memurları arasında arbede yaşanmış, grup içinde bulunan 6 kişi hakkında, "Kamu görevlisine görevinin yapılmasını engellemek amacıyla cebir kullanmak suretiyle görevi yaptırmamak için direnme" suçunu işledikleri gerekçesiyle dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe / Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında çıkan olaylar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER