3. Uluslararası Katılımlı Aile Hekimliği Kongresi

3. Uluslararası Katılımlı Aile Hekimliği Kongresi -AHEF tarafından düzenlenen kongre Manavgatta başladı


ANTALYA (A.A) - Aile Hekimleri Federasyonu (AHEF) tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Katılımlı Aile Hekimliği Kongresi (AHEKON 2012) Manavgatta başladı.
     Starlight Oteldeki kongreye Türkiyenin yanı sıra Hollanda, Macaristan, Kolombiya ve Almanyadan bin 400 kişi katıldı. Kongre dolayısıyla Hekime ve Sağlık Çalışanlarına Şiddet konulu basın toplantısı düzenlendi.
     AHEF Başkanı Murat Girginer, toplantının ana gündem maddesinin hekime ve sağlık çalışanlarına şiddet olduğunu belirterek, nisan ayında Gaziantepte meydana gelen ve meslektaşları Ersin Arslanın yaşadığı olayı unutamadıklarını söyledi.
     Girginer, hekime yönelik şiddetin sadece fiziksel değil sözlü olarak da yapıldığını dile getirdi.
     Girginer, Aslında sözel ve fiziksel şiddet buz dağının görünen kısmı. Şiddete hastaların beklentilerinin yüksek olması ve uygunsuz istekleri sebep oluyor. Hastaların bizim her şeyi yapabileceğimize olan inançları da şiddeti meydana getiriyor dedi.
     Türkiyede hekime ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin giderek dozunun arttığını kaydeden Girginer, şunları söyledi:
     Biz hekimler güç birliği yaparak bunun düzeltilmesi için tedbirler alınmasını sağlamalıyız. Şiddet uygulayanların tutuksuz yargılanmaları yerine ilk duruşmaya kadar tutuklu yargılanmaları bir önlem olabilir. Biz öğrenciyken dahi mahallemizdeki Ayşe teyzenin tansiyonunu ölçerdik. Şimdi ne oldu da vatandaşlar ile hekimler karşı karşıya geldi. Şu anda düşman kuvvet olarak gösterilen sağlık çalışanları var. Hekimler ve sağlık çalışanları büyük bir özveriyle çalışıyor. Bu özverinin karşılığı şiddet olmamalı.
     Girginer, şiddetin sadece sağlık alanında değil toplumda genel olarak artış trendinde bulunduğuna işaret ederek, Medya da şiddete çok fazla maruz kalıyor. Gazeteciler de fotoğraf çekiyorsunuz, makale yazıyorsunuz diye şiddete uğruyorsunuz. Şiddetle hep beraber mücadele etmeliyiz diye konuştu.
     Basın toplantısının ardından kongreye katılanlar, Cennete Işıklarımızı Yolluyoruz etkinliğinde nisan ayında Gaziantepte görevi başında bıçaklı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden meslektaşları Ersin Arslan için Akdeniz semalarına binlerce gökyüzü kandili gönderdi.
     3. Uluslararası Katılımlı Aile Hekimliği Kongresi 14 Ekimde sona erecek.
    
     Muhabir: Mustafa Taş / Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber 3. Uluslararası Katılımlı Aile Hekimliği Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER