49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film

49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivaline doğru -Festival kapsamında bu yıl 4üncüsü gerçekleştirilecek Halkın Portakalı Film Atölyesi, 30 Temmuzda kapılarını açacak


ANTALYA (A.A) - 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek 4. Halkın Portakalı Film Atölyesi için eğitimler 30 Temmuzda başlayacak.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından 6-12 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali için hazırlıklar sürüyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, festival kapsamında bu yıl 4üncüsü gerçekleştirilecek Halkın Portakalı Film Atölyesi, 30 Temmuz-17 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek. Antalya Kültür Merkezi Perge Salonundaki film atölyesine katılmak isteyenler, yarına kadar www.altinportakal.org.tr internet sitesinden elde edecekleri başvuru formu ile AKSAV Festival Ofisine kayıt yaptıracak.
     Koordinatörlüğünü Sinema Eğitmeni ve Yönetmen Engin Kılıçatanın üstlendiği projenin çalışma gruplarına, senaryoda Emre Kavuk, kamera ve aydınlatmada Önder Şengül, kurgu ve kamerada Engin Hayırıoğlu, sinematografik anlatıda Cenker Ekemen, sinemada ses ve müzikte de Engin Bayrak ders verecek.
     Ders programının ardından 27 Ağustosta film çekimlerine geçilecek. Çekimleri tamamlanan ve festival programı kapsamında gösterime giren filmler, Halkın Portakalı için yarışacak. Yarışma sonunda birinci gelen filme 30 bin, ikinci filme 20 bin, üçüncü filme 10 bin lira ödül verilecek.
    
     -Halkın Portakalına EXPO teması-
    
     Öte yandan, Antalyada 2016 yılında yapılacak Dünya Botanik EXPOsunun ana teması olan Çiçek ve Çocuk, Halkın Portakalının da teması olacak. Halkın Portakalına katılarak film çekimi yapan amatör sinemacılar, filmlerini bu tema üzerinde şekillendirecek.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber 49. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER