50 yıllık susuzluk sona erdi

50 yıllık susuzluk sona erdi -Muğlada 50 yıldır içme suyu sıkıntısı çeken merkeze bağlı Yerkesik beldesi Meke köyü, 305 bin liraya mal olan proje ile içme suyuna kavuştu -Muğla Valisi Şahin: -Su hayattır. Hayatımızın en önem


MUĞLA (A.A) - Muğlada 50 yıldır içme suyu sıkıntısı çeken merkeze bağlı Yerkesik beldesi Meke köyü, 305 bin liraya mal olan proje ile içme suyuna kavuştu.
     Uzun yıllar içme suyunu kuyu ve sarnıçlardan karşılayan köy sakinleri, kaynakların kurumasıyla içme suyu sıkıntısı yaşamaya başladı. Köylüler, içme suyu kaynağının bulunması ve projelendirilmesinin ardından KÖYDES kapsamında hazırlanan ve 3 ay süren çalışma sonucunda suya kavuştu. Proje 305 bin liraya mal oldu.
     Vali Fatih Şahin, köyde içme suyu hattının faaliyete geçmesi nedeniyle düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 50 yıldır içme suyu sıkıntısı çeken köyün suya kavuşmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.
     Şehirde ne varsa köylerde de olması için çaba gösterdiklerini vurgulayan Şahin, Su hayattır. Hayatımızın en önemli parçalarından birisi sudur. Mevki ve makamları işgal etmemizin sebebi de vatandaşlarımıza hizmet etmektir dedi.
     Şehirde ne varsa köyde olmasına önem verdiklerini dile getiren Şahin, yapılan hizmetle vatandaşları kucaklamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydetti.
     AK Parti Muğla Milletvekili Yüksel Özden ise susuz ve yolsuz köy kalmaması için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.
     Muğlanın sorunlarının hep birlikte el ele çözüldüğüne işaret eden Özden, Bu köy 50 yıldır susuz. Özellikle yaz aylarında benim köyümde dahi su akmadı. Bugün uzun bir aradan sonra suyu akıtmanın sevincini yaşıyoruz. Başbakanımızın özellikle takip edilmesini istediği konuların başında su geliyor. Kaç para tutarsa tutsun mutlaka vatandaşın suya kavuşturulmasını istiyor diye konuştu.
     Milletin artık 50 yıldır neden bazı hizmetlerin yapılamadığını sorguladığını ifade eden Özden, bugün yaşanılan gelişmelerden ve gelinen noktadan gurur duyduğunu dile getirdi.
     Konuşmaların ardından Meke köyü içme suyunun açılışı, Vali Fatih Şahin, Milletvekili Yüksel Özden ve köy muhtarı Mehmet Karataş tarafından dualarla, kurban kesilerek yapıldı.
     Törenin ardından davetlilere yöresel yemekler ikram edildi.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 50 yıllık susuzluk sona erdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER