8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Afyonkarahisar Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Kiriş: Kadınların uğradıkları her türlü şiddet sonucunda ortaya çıkan her mağduriyet, toplumsal bir mesele ve kanayan bir yaradır (F


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanı Fatma Kiriş, kadınların uğradıkları her türlü şiddet sonucunda ortaya çıkan her mağduriyetin toplumsal bir mesele ve kanayan bir yara olduğunu bildirdi.
     Kiriş, Afyonkarahisar Barosunda düzenlediği basın toplantısında, 8 Martın kadınların kadın olarak var olma mücadelelerinin sembolü olduğunu söyledi.
     1857 yılında başlatılan bu mücadelenin elde edilen kazanımlarla birlikte, bugün dahi sürüyor olmasının aynı zamanda kadının gücünün ve direncinin de açık bir göstergesi olduğunu belirten Kiriş, Kadınların uğradıkları her türlü şiddet ve sonucunda ortaya çıkan her mağduriyet toplumsal bir meseledir, kanayan bir yaradır. Bu meselenin çözümü, bu yaranın iyileştirilmesi, öncelikle kadının birey olarak kabulü, tüm hak ve özgürlüklerinin kayıtsız şartsız kendisine teslim edilmesi ile mümkündür dedi.
     Kadın, eğitimli, eğitimsiz, zengin, fakir, örtülü, açık, doğulu, batılı ve benzeri herhangi bir tabirle din, dil ırk ve sosyal sınıf ayrımına tabi tutulmadan sadece insan olması, sadece birey olması nedeniyle şiddeti uygulayanların eylemlerinden kurtarılması gerektiğini ifade eden Kiriş, şöyle konuştu:
     Şiddeti uygulayanlar her zaman güç ve iktidar sahipleri olmuştur. Kadınlar üzerinde kimi zaman koca, baba, abi, sevgili, fiziksel, psikolojik, cinsel ve ekonomik şiddetin uygulayıcısı olurken kimi zaman siyasi iktidarlar, psikolojik ve ekonomik şiddetin uygulayıcısı olmuşlardır. Biz de Afyonkarahisar Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak şiddetin önlenmesi, kadınların bilinçlenmesi, yasal yolların kullanılması için tüm içtenliğimizle elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. Kadınlarımıza bir sloganla sesleniyoruz. Şiddetten kork, şikayetten korkma. Zira ilk adım, haklarını bilmek ve haksızlığı şikayet edebilmektir. Sonuç olarak amacımız olumsuz noktaları dile getirerek bu bir günlük mutluluğu bu özel günü gölgelemek değil bilakis dileğimiz ve gayretimiz tüm kadınlarımızın başta yaşam hakkı olmak üzere sosyal, siyasi, ekonomik tüm haklarını gönül rahatlığıyla kullanabildikleri, tüm kaygılardan uzak, mutlu bir yaşam sürmeleridir. Bu düşünce ve temennilerimizle tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.
     Afyonkarahisar Baro Başkanı Turgay Şahin de 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladığını belirterek, baro olarak kadınların haklarını her zaman savunduklarını bildirdi.
    
     -Sultandağı Belediye Başkanı-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Sultandağı Belediye Başkanı Osman Acar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ulusal kurtuluş mücadelesinde cephede savaşan Mehmetçiğe mermi taşıyan Türk Kadınının Cumhuriyetin kurulmasındaki emeğinin büyük olduğunu bildirdi.
     Acar, kadınların siyasal, sosyal, ve ekonomik haklarını elde edebilmek için başlatılan mücadelede dünyanın hiç bir ülkesinde sonuç vermezken Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürkün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verdiğini ve bu konuda Türkiyenin dünyada ilk sıralarda yer aldığını belirtti.
     Türk kadının özverili ve üretken çalışmalarıyla aileyi ve toplumu şekillendirdiğini ifade eden Acar, şunları kaydetti:
     Ulusal kurtuluş mücadelesinde cephede savaşan Mehmetçiğe mermi taşıyan Tür kadını Cumhuriyetin kurulmasındaki emeği büyüktür. Varlıklarıyla onurlandığımız ihtiyacımız olduğunda desteklerini bizlerden esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, büyüten, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınların Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum.
    
     Muhabir: Sinan Kutlar - Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER