Bilecik Belediye Başkanı Yağcı:

Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: -Milletçe, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız -Türk Büro-Sen Bilecik Temsilcisi Taşkesen: -Dünyada olduğu gibi ülkemizde de h


BİLECİK (A.A) - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, milletçe, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçıları olduklarını bildirdi.
     Yağcı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, ismini tarihe altın harflerle yazdıran kadın neferler olduğunu, bugüne ışık tuttuklarını ve bugünün kadınlarının kendilerine bırakılan ışığı benimseyerek yaşantılarına yön verdiklerini belirtti.
     Türk kadınının kurulan ilk Türk devletinden bu yana devletin kuruluşunda ve yönetiminde daima erkeğin yanında yer aldığını ve gereken saygınlığı gördüğünün unutulmaması gerektiğini ifade eden Yağcı, şunları kaydetti:
     Türk kadını Cumhuriyetimizin kurulması ile birlikte toplumsal hayattaki yerini ve konumunu çok iyi belirlemiştir. Kadınlarımız Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk sayesinde medeni ve siyasi, seçme ve seçilme hakkına kavuşmuştur. Bu tarihlerde göstermektedir ki, Türk toplumu kendini medeni sayan birçok dünya ülkesinden önce, kadına hukuksal, siyasal, toplumsal ve ekonomik haklarını kendiliğinden yasal olarak tanımış ve onu yüce bir değer olarak kabul etmiştir. Milletçe, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız. Bu düşünce ve duygular ile yaşantımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, yaşantımız boyunca desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen fedakar analarımızın, ablalarımızın, genç kardeşlerimizin Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutluyorum.
    
     -Türk Büro-Sen Bilecik Temsilcisi Taşkesen-
    
     Türk Büro-Sen Bilecik Temsilcisi Cüneyt Taşkesen, dünyada olduğu gibi Türkiyede de kadınların birçok sorunla karşı karşıya olduğunu savundu.
     Taşkesen, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle yaptığı açıklamada, Türk toplumunun kadınları hiçbir zaman geri plana itmediğini, onları ailenin de toplumsal yaşamında odak noktasına yerleştirdiğini belirterek, kadınların toplumsal hayata, iş hayatına atılmalarının, seçme ve seçilme haklarının, erkeklerle aynı haklara sahip olmalarının önünde hukuki hiçbir engel bulunmadığını kaydetti.
     Bugün kadınların önündeki engelin, toplum içinde oluşmuş sabit fikirler, gelenek zannedilen yanlış inanışlar, eğitimsizlik ve kadının cinsel bir öge gibi gösterilmesi ve istismarı olduğunu ifade eden Taşkesen, açıklamasında şunları bildirdi:
     Kadın ve erkek bir vücudun dayandığı iki ayak gibidir. Bunlardan herhangi birisi toplumdaki işlevini yitirirse o vücut eksik ve sakat kalır. Bu nedenle de, kadın eğitim almalı, isterse çalışmalı toplumun her kademesinde temsil edilmeli, her ortamda söz sahibi olmalıdır. Her geçen gün daha da zorlaşan sosyal ekonomik şartlar altında çalışan, evlat yetiştiren, yozlaşan kültürel şartlar karşısında vakarını bozmayan, Amine Hatundan, Nene Hatundan, Halide Edipden devraldığı iffet ve onurlu mücadele bayrağını dalgalandıran, çocuklarına vatan millet sevgisinden, helalden ve doğruluktan başka bir şey öğretmeyen, Türk milletinin temel direği, evladını şehit verdiğinde Vatan sağ olsun diyebilen Türk kadını, sadece bugün değil, daima saygı görmeyi, temsil edilmeyi, omuzlarda taşınmayı kuşkusuz dünyadaki her kadından daha çok hak ediyor.
    
     Muhabir: Muhsin Arslan
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Bilecik Belediye Başkanı Yağcı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER