8 Mart Dünya Kadınlar Günü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü -Alanyada kadınlar gününü, davul ve zurna eşliğinde kutladı


ANTALYA (A.A) - Alanya Kent Konseyi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, davul zurna eşliğinde kutlandı.
     İlçe meydanında toplanan sivil toplum kuruluşları üyeleri, Atatürk Anıtı Meydanında bir araya geldi.
     Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından kadınlar beyaz dilek ağacına bağladıkları mor kurdelelerle kadına yönelik şiddetin engellenmesini diledi.
     Alanya Kent Konseyi Başkanı Nurhan Özcan, burada yaptığı konuşmada, ekinliğe siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının, oda ve derneklerin kadın temsilcilerinin katılarak bir dayanışma örneği sergilediklerini belirtti.
     Özcan, kadınlara Mustafa Kemal Atatürkün Ey kahraman Türk kadını! Sen yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın sözüyle seslendi.
     Antalya Barosu Alanya Temsilciliği Kadın Hakları Alt Kurumu adına konuşan avukat Halime Şenli de son yıllarda kadınlara yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla pek çok yasal düzenleme yapıldığını ama günlük yaşamda bunu göremediklerini söyledi. Kadına yönelik şiddetin Türkiyede son 10 yılda artış gösterdiğini öne süren Şenli, Alanyada 2012 yılından bugüne kadar 431 kadın şiddete uğradığı için mahkemeler tarafından koruma altına alınmıştır. 18 erkek bu koruma kararlarına uymadıkları için cezalandırılmışlardır. Ne yazık ki bugün birçok kadının yasal haklarını yasalar değil, toplumsal ve dini gelenekler belirlemektedir diye konuştu.
     Davul ve zurna eşliğinde yapılan etkinlik, kadınların Alanya Kültür Merkezine yürüyüşüyle sona erdi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER