9. Antalya Çiçek Festivali 25 Mayısta

9. Antalya Çiçek Festivali 25 Mayısta yapılacak -Festival kapsamında Antalyada 1 milyon dal çiçek dağıtılacağı belirtildi


ANTALYA (A.A) - Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, Antalyada 25 Mayısta yapılacak 9. Antalya Çiçek Festivali kapsamında vatandaşlara 1 milyon dal çiçek dağıtılacağını söyledi.
     Antalya Ticaret Borsasında düzenlenen basın toplantısına EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, Antalya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dallı ile festival komitesi üyeleri katıldı.
     Bağdatlıoğlu, geleneksel hale gelen festivalin Antalyanın çiçekçilik alanında dünyaya tanıtılması anlamında büyük öneme sahip olduğunu söyledi.
     Bu yılki festivalde 1 milyon dal çiçek dağıtılacağını belirten Bağdatlıoğlu, Cender Hotel önünden başlayıp Cumhuriyet Meydanına kadar sürecek kortejde halka binlerce dal çiçek dağıtılacağını belirtti.
     "Çiçek ve Çocuk" temasıyla düzenlenecek EXPO 2016 Antalyayı halka tanıtmayı amaçladıklarını belirten Bağdatlıoğlu, festivalin programıyla ilgili bilgi verdi. Festival süresince Cumhuriyet Meydanında kurulacak EXPO 2016 Antalya çadırında çocuklar için çeşitli aktiviteler düzenleneceğini anlatan Bağdatloğlu, bu yıl yurtdışından Portekiz, Polonya, İspanya ve Romanyadan öğrencilerin festivale geleneksel kıyafetleriyle renk katacaklarını belirtti.
     Bağdatlıolu, "Cumhuriyet Meydanında sahne alacak misafir öğrencilerden bir grup, kısa bir klasik müzik dinletisi sunacak. Konser çiçek temasında şarkılar söyleyen koroyla sonlanacak. Azerbaycandan çiçek festivaline katılan çiçekten yapılar tasarımcısı Raymond Art ekibi çiçekten dekorasyon gerçekleştirecek. Antalyalı hemşehrilerimizi festivalimize katılmaya davet ediyorum" diye konuştu.
     Gülay da festivalin 10. yılında kurumsal hale geleceğini söyledi. Türkiyeyi, özellikle Antalyayı dünyaya tanıtacak EXPO 2016 için yoğun çalışma içinde olduklarını vurgulayan Gülay, çiçekçilik sektörünün projeye verdiği desteğin azımsanmayacak kadar büyük olduğunu belirtti.
     Toplantı sonunda geçen yıl yapılan festivalde en iyi fotoğraf ve görüntülü haber ödülü kazanan gazetecilere plaketleri verildi.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber 9. Antalya Çiçek Festivali 25 Mayısta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER