AAnın Fındıktaki Alın Teri sergisi Orduda

AAnın Fındıktaki Alın Teri sergisi Orduda açılıyor -Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sağlam: -Tüm Orduluları fotoğraf sergisine bekliyoruz. Sergiye gelen üreticiler bu fotoğraflarda kendilerini görecekler -Ordu Zir


ORDU (A.A) - Ordu, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin fındığın toplanması, kurutulması ve ayıklanmasının öyküsünü fotoğraflarla anlattığı Fındıktaki Alın Teri sergisine ev sahipliği yapacak.
     Ordu Kültür Sanat Merkezinde yarın sanatseverlerle buluşacak sergiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Musa Sağlam, bakanlıklarının da katkı sağladığı sergi için gerekli çalışmaların tamamlandığını ifade ederek, Tüm Orduluları Fındıkta Alın Teri fotoğraf sergisine bekliyoruz dedi.
     Serginin Orduda açılmasından dolayı mutlu olduklarını dile getiren Sağlam, Fındık, Karadenizli üreticiler için önemli tarım ürünlerinin başında geliyor. Böylesine bir ürünle ilgili sergi açılması oldukça önemli. Sergiye tüm fındık üreticilerini davet ediyoruz. Sergiye gelen üreticiler bu fotoğraflarda kendilerini görecekler diye konuştu
    
     -Ordu Ziraat Odası Başkanı Avcı-
    
     Ordu Ziraat Odası Başkanı Necat Avcı ise daha önce Ankarada düzenlenen serginin yarın Orduda açılacak olmasının sevindirici olduğunu anlatarak, şunları söyledi:
     Bizler de bu serginin açılmasını merakla bekliyoruz. Sergi, fındıktaki alın terini anlatıyor. Bizler yıllarca böylesine önemli bir üründeki çileyi ve zahmeti her zaman söylerdik. Şimdi özenle toplanan ve emek isteyen fındığın öyküsünü fotoğraflara bakarak daha iyi anlayacağız. Serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederiz.
    
     -Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Gürsoy-
    
     Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı Necdet Gürsoy da Karadenizli üreticilerin en önemli geçim kaynağı fındığın fotoğraflarla öyküsünün anlatılmasının önemine değinerek, sergiyi tüm Orduluların ve fındık üreticilerinin görmesini istedi.
     Ordu Kültür Sanat Merkezinde yarın sanatseverlerle buluşacak sergide, AA foto muhabirlerince çekilen 67 fotoğraf yer alıyor. Düzce, Ordu, Giresun ve Trabzonda çekilen fotoğraflarda, fındığın toplanması, kurutulması ve ayıklanmasının öyküsü anlatılıyor.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber AAnın Fındıktaki Alın Teri sergisi Orduda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER