AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: (2)

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: (2) -"Anayasa sürecinde yine düğümü milletin çözeceğine inanıyorum. Biz yine size geliriz. Anayasayı milletimizle yaparız" -"Eğer bugün rahmetli Türkeş sağ olsaydı çözüm sürecinin en büyük destekçile


MANİSA (A.A) - AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Anayasa sürecinde düğümü yine milletin çözeceğine inandığını belirterek, "Biz yine size geliriz. Anayasayı milletimizle yaparız" dedi.
     Egemen Bağış, Büyük Saruhan Otelde çözüm sürecine ilişkin yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliyi eleştirdi.
     Bağış, şöyle konuştu:
     "Onun kafa dengi pesküvitçimiz var. O da son günlerde kimsenin ağzına almaması gereken lafları ağzına aldı. Bu ülkenin bölüneceğini iddia ediyor. Kardeşlikle ülkeler bölünmez, kalleşlikle bölünür. 9 Işığı yeniden okumasını tavsiye ediyorum. Eğer bugün rahmetli Türkeş sağ olsaydı çözüm sürecinin en büyük destekçilerinden biri olurdu. Bu ülkeyi savunmuş biri olarak o bir vatanseverdir. Sayın Bahçeli bölünme sözünü ağzına alma, milletin tepkisi sert olur, yeniden barajın altını boylarsın."
     Terörün bitmesinden rahatsız olmanın ne sosyal demokratlığa ne de milliyetçiliğe yakıştığını vurgulayan Bağış, "Bunların sevsinler milliyetçiliğini, sevsinler sosyal demokratlığını" dedi. Tarık Bin Ziyadın İspanya kıyılarına geldiğinde gemilerini yaktığını anlatan Bağış, kendilerinin de gemileri yaktığını, bu ülkede artık kalleşliğe, fitneliğe yer olmadığını dile getirdi.
     AK Partinin her girdiği seçimde oylarını boşuna yükseltmediğine işaret eden Bakan Bağış, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Bu millet kendi sorununu çözen bir hükümet olduğunu, kendi derdiyle dertlenen bir hükümet olduğunu görüyor. Çünkü bu ülkenin anneleri ağladığı zaman gözyaşının rengi olmadığını biliyoruz. Biz bir daha bu ülkede evlatlar babalarını gömsün istemiyoruz."
    
     -Başkanlık rejimi-
    
     Türkiyede son günlerde başkanlık sisteminin, dikta rejimi gibi yansıtıldığını söyleyen Bağış, BM üyesi ülkelerin 95inin başkanlık sistemi ile yönetildiğine dikkati çekti.
     Parlamenter sistemle yönetilen ülke sayısının 75 olduğunu kaydeden Bağış, "Dünyanın büyük çoğunluğu başkanlık sistemine geçmeye başladı. Dünyanın bütün istikrarlı ve güçlü ülkelerinin hepsi başkanlık sistemi ile yönetilen ülkelerdir. Başkanlık sisteminin en büyük güvencesi koalisyon sistemini ortadan kaldırmasıdır. Halk başkan seçer, meclis onaylarsa görevini yapar. Başkanlık sisteminin temel özelliği istikrarı güvence altına alır" diye konuştu.
     AK Parti için koalisyon riskinin bulunmadığını, bugün seçim olsa yine iktidara geleceklerini dile getiren Bağış, Türkiyede gelecekte de koalisyon olmasını istemediklerini, yasakları ve yoksulluğu engellemek için başkanlık sistemini önerdiklerini vurguladı.
    
     -"Anayasa sürecinde yine düğümü milletin çözeceğine inanıyorum"-
    
     Muhalefetin başkanlık sistemini istemediğini ama ne istediğini bilmediğini de belirten Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü:
     "Gerçek başkanlık sisteminde her organ birbirini denetler. Bizde hani güçler ayrımı- Sistem bozuk. Biz diyoruz ki çeki düzen verelim. Biz diyoruz ki her birey eşittir. Biz diyoruz ki dağdaki çoban da İstanbuldaki vergi rekortmeniyle eşit olacak. Bundan rahatsız oluyorlar. Ama ben bu Anayasa sürecinde yine düğümü milletin çözeceğine inanıyorum. Bu anayasa sürecinde bunlardan yoğurt olmuyor. Biz yine size geliriz. Anayasayı milletimizle yaparız."
     Türkiyeyi kritik cumhurbaşkanlığı seçiminin beklediğini de işaret eden Bağış, milletin ilk kez kendi cumhurbaşkanını seçeceğini dile getirdi.
     Bakan Bağış, yerel seçimlerde AK Partinin mesaj vereceğine değinerek, şunları kaydetti:
     "O seçimde net mesaj vereceğiz. Sandıklar öyle patlasın ki bizim cumhurbaşkanı adayımızın karşısına, ki sizin cumhurbaşkanı adayınızla benim gönlümden geçen isim arasında hiçbir fark olmadığına yüzde 100 eminim. Kimilerinin muhtar bile olamaz dediğini siz dünya lideri yaptınız. Allahın izniyle Türkiyenin ilk defa kendi oylarıyla seçtiği lideri de yaparsınız ondan hiç şüphem yok. Adayımızın karşısına ne Çakma Gandi ne pesküvitçi çıkabilsin. Kendi partileri içinde harcamak istedikleri kim varsa o çıksın. Kendisi çıkamasın, korksun."
     (Bitti)
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış: (2) Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER